IZLOŽBA O DRUGOM SVETSKOM RATU: U Domu Vojske Srbije izložena postavka "Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu 1941-1945"

D.N.

04. 11. 2020. u 12:42

U DOMU Vojske Srbije u Beogradu, do 15. novembra može se pogledati izložba „Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu 1941-1945“.

ИЗЛОЖБА О ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ: У Дому Војске Србије изложена поставка Ратна слика Србије у Другом светском рату 1941-1945

Foto: D.N.

Ova izložba je zajednička programska aktivnost Istorijskog arhiva Požarevac, Vojnog arhiva, Vojnog muzeja i Medija centra „Odbrana“, realizovana povodom obeležavanja 75. godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Autorke izložbe su dr Marijana Mraović, Nataša Milošević Dulić, dr Jasmina Nikolić i dr Dragana Miloradović.

Izložba se sastoji od 240 arhivskih fotografija i dokumenata, iz 30 fondova i zbirki koji se čuvaju u 13 kulturnih institucija iz sedam gradova u Republici Srbiji, kao i 65 predmeta iz fundusa Vojnog muzeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost