PRVENSTVO DOMAĆIM AUTORIMA: Sutra počinje 6. po redu Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival

A. P.

02. 11. 2020. u 10:40

KOSOVO i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF), 6. po redu, održaće se pod sloganom "Ovde!" od 3. do 5. novembra u Domu kulture Gračanica.

ПРВЕНСТВО ДОМАЋИМ АУТОРИМА: Сутра почиње 6. по реду Косово и Метохија међународни филмски фестивал

Foto promo

Kako su najavili organizatori, festival se ove godine fokusira na domaće bioskopske hitove, kao i naslove koji donose novu energiju našoj kinematografiji. Osim domaćih biće prikazani i strani filmovi koji su obeležili značajne evropske festivale.

Festival će sutra u 19 časova svečano otvoriti film "Ime naroda" reditelja Darka Bajića, istorijska saga o Svetozaru Miletiću (u tumačenju Ljubomira Bandovića). Pred publikom će se naći i drugi dokumentarni film Jelene Radenović, "Umetnost sećanja", o monumentalnim spomenicima podignutim u periodu socijalizma, koje u poslednje vreme ponovo "otkriva" neka nova publika širom sveta.

STRANA PRODUKCIJA

TOKOM festivala biće prikazani i odabrani strani filmovi, poput norveško-švedskog ostvarenja "Nada" Marije Sedal, inače pobednika Palićkog festivala. Tu je i poljsko-švedska drama "Znoj" Magnusa von Horna o životu fitnes-instruktorke i film "Patrole" Stefana Komandareva, koji oslikava savremeno bugarsko društvo.

Na repertoaru 6. KMMFF su i "A. S.", debitantsko dugometražno ostvarenje mlade rediteljke Milene Grujić, bioskopski hit "Hotel Beograd", čiju je redovnu distribuciju prekinula pandemija virusa korona, potom "Otac" Srđana Golubovića i višestruko nagrađivani film "Moj jutarnji smeh" Marka Đorđevića. Publika u Gračanici moći će da vidi i najnoviji film Miroslava Momčilovića "Vikend s ćaletom", koji je premijerno prikazan samo nekoliko dana ranije.

"OTAC", Foto promo

Najmlađa publika imaće i ove godine poseban prostor na festivalu i moći će da uživa u filmovima "Superjunak Samsam", "Čuvari Oza" i "Kućni patuljci: operacija kolačići".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba