PREMINUO POZNATI JUGOSLOVENSKI GLUMAC: Napustio nas Dančo Čevreski, zvezda makedonske kinematografije

M. S.

30. 10. 2020. u 22:26

ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ ЈУГОСЛОВЕНСКИ ГЛУМАЦ: Напустио нас Данчо Чеврески, звезда македонске кинематографије

Dančo Čevreski / Foto Jutjub

MAKEDONSKI pozorišni, filmski i televizijski glumac i producent Dančo Čevreski (69) preminuo je u Skoplju u četvrtak uveče.

Rođen 17. maja 1951. godine u Skoplju, Čevreski je diplomirao na Fakultetu za dramske umetnosti (FDU) u Skoplju, a specijalizaciju za filmsko usavršavanje stekao je na UKLA u Los Anđelesu. Bio je jedan od osnivača privatne kompanije za proizvodnju filmova TIRANGL, profesor i dekan FDU u Skoplju.

Glumio je u više jugoslovenskih i makedonskih filmova - "Igmanski marš", "Haj-faj", "Trst via Skopje", "Tetoviranje", "Džipsi medžik", "Pankot ne e mrtov", "Ova ne e amerikanski film"...

Prošle godine je na 14. Internacionalnom filmskom festivalu "Asterfest" nagrađen za izuzetna dostignuća na filmu i televiziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Zoran

31.10.2020. 08:52

Dok sam bio dete uvek mi je bio simpatican kao pojava na filmu. Tada nisam shvatao sta je kvalitet glume. Danas kada vidim kako svi ti likovi iz mog odrastanja polako odlaze, dozovem se svesti koliko sam zapravo i ja star (imam 48). Zivot ide svojim tokom... polako shvatam. Neka mu je pokoj dusi.