POBEDNIČKI KOMAD DOBIJA SCENU: Hartefakt raspisao deveti konkurs za najbolji dramski tekst

V.V.C.

12. 10. 2020. u 16:27

FONDACIJA Hartefakt raspisala je deveti Konkurs za najbolji savremeni dramski tekst , namenjen mladim i nepoznatim autorima.

ПОБЕДНИЧКИ КОМАД ДОБИЈА СЦЕНУ: Хартефакт расписао девети конкурс за најбољи драмски текст

Foto: Depositphotos

Svi koji su zainteresovani, iz zemlje i regiona, svoje originalne dramske tekstove mogu poslati do 15.oktobra elektronskim putem - na srpskom, hrvatskom, bosanskom i crnogorskom jeziku.

Osnovni kriterium za izbor su umenička vrednost i društvena angažovanost. Osvajanje prvog mesta na konkursu podrazumeva dodelu novčane nagrade i otkup autorskih prava za premijerno izvođenje pobedničkog komada u produkciji Hartefakta u jednom od regionalnih pozorišta. Ovogodšnji žiri, u sastavu : Leon Lučev (pozorišni i filmski glumac), Biljana Srbljanović (dramska autorka) i Ermin Bravo (pozorišni i filmski glumac) - sačiniće uži izbor od pet najuspešnijih tekstova i doneti odluku o pobedničkom tekstu. Rok za donošenje odluke žirija je decembar, 2020.

Laureati prethodnih konkursa bili su Olga Dimitrijević sa tekstom „Radnici umiru pevajući“, Doruntina Baša „Prst“, Vesna Perić „Šta je ona kriva nije ništa ona kriva“, Mirza Skenderagić „Probudi me kada završi“, „Ovaj će biti drugačiji” Staše Bajac, „Muškatle mogu preživeti sve”, autorke Ive Brdar i „Poslednji afterparti” Dina Pešuta.

Deveti po redu konkurs za savremenu dramu Hartefakt organizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!