(SAMO)IZOLACIJA U KRUŠEVCU: 60. Oktobarska izložba u znaku pandemije i uz epidemiološke mere

S. BABOVIĆ

06. 10. 2020. u 12:40

TRADICIONALNA Oktobarska izložba u Umetničkoj galeriji u Kruševcu,čije otvaranje je najavljeno za četvrtak u 19 sati,biće potpuno u znaku epidemije KOVID-19.

(САМО)ИЗОЛАЦИЈА У КРУШЕВЦУ: 60. Октобарска изложба у знаку пандемије и уз епидемиолошке мере

Foto: S.Babović

Tema radova koji će se naći pred posetiocima je “(Samo)izolacija”, a otvaranje izložbe organizuje se u skladu sa sa trenutnom epidemiološkom situacijom i uz poštovanje svih mera opreza, nošenja zaštitnih maski, održavanje bezbedne razdaljine i ograničenog broja osoba u izložbenom prostoru.

Na izložbi će biti predstavljeno 35 radova, koje poptisuje 18 autora.Prilikom sutrašnjeg otvaranja biće saopštena i odluka Komisije o dodeli otkupne nagrade.

-Ovogodišnjom Oktobarskom izložbom, obeležava se jubilarno, 60. po redu, zajedničko izlaganje kruševačkih umetnika-napominje Jelena Pavlović,kustos izložbe.- Otvorenim pristupom i široko postavljenim temama kao ustaljenim konceptom, uz poštovanje tradicionalnog karaktera izložbe, bavi se aktuelnim pitanjima savremene umetnosti u nastojanju da na taj način motiviše, podstakne na različita promišljanja i prikaže najnoviju produkciju umetnika i umetnosti.

Pod okriljem teme "(Samo)izolacija" ukazuje se i na poziciju umetnika i umetničkog stvaralaštva u periodu izolacije, ističući individualna iskustva i moguće aspekte sagledavanja okolnosti u kojima se nalazimo, ili stvaranje sopstvene samoizolacije, kao beg od surove realnosti.

-Oktobarska izložba od ustanovljenja početkom 60-ih godina u čast oslobođenja grada i pobede nad fašizmom, predstavlja svojevrstan pregled likovnog stvaralaštva na području Kruševca, kao i uspostavljanje identiteta i pozicije umetnika na lokalnoj, ali i široj umetničkoj sceni-podseća Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave