NAGRADA PRESTIŽNOG SLOVENSKOG FORUMA: "Zlatni vitez" Goluboviću

D.B.M.

05. 10. 2020. u 22:49

POBEDNIK Međunarodnog književnog foruma "Zlatni vitez" i dobitnik prestižnog međunarodnog priznanja "Zlatni vitez" - Zlatna diploma u kategoriji "Istorija slovenskih naroda" je pukovnik Slaviša Golubović.

НАГРАДА ПРЕСТИЖНОГ СЛОВЕНСКОГ ФОРУМА: Златни витез Голубовићу

Foto: Privatna arhiva

Nagradu je dobio za knjigu "Pad noćnog sokola", koju je objavila izdavačka kuća "Vizantija" iz Beograda.

Rusko izdanje knjige već je našlo svoje mesto u vojnim školama i akademijama, važnim institucijama prosvete, nauke i kulture Ruske Federacije, naučnim i intelektualnim krugovima, kao i među širokom čitalačkom publikom ruskog govornog područja.Zbog velikog interesovanja knjiga je doživela i drugo izdanje na srpskom jeziku koje se još uvek može naći u prodaji.

Forum se održava u okviru Slovenskog foruma umetnosti "Zlatni vitez" i okuplja književnike, naučnike i publiciste koji pišu na ruskom jeziku, a čija dela odgovaraju krilatici "za moralne ideale, za uzdizanje ljudske duše".

Nagrade će biti uručene na svečanosti 15. oktobra u Moskvi, ali zbog pandemije svečanosti će prisustvovati samo laureati iz Ruske Federacije, dok će ostalim dobitnicima biti uručene u naknadnom terminu.

Na ovogodišnji forum pristiglo je 188 književnih, naučnih i publicističkih dela iz Ruske Federacije, Kine, SAD, Italije, Republike Srbije, Argentine, Jermenije, Belorusije, Bugarske, Moldavije, Poljske i Ukrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio