U CRNOJ GORI UHAPŠEN MALAGURSKI I NJEGOVA EKIPA: Evo šta se tačno desilo

A. P.

29. 09. 2020. u 18:00

PRVOG dana snimanja dokumentarca "Crna Gora: Podeljena zemlja" u Podgorici, policija je uhapsila naš filmski tim i sprovela ga u Centar za bezbednost - obavestio je danas javnost reditelj Boris Malagurski preko "Tvitera".

У ЦРНОЈ ГОРИ УХАПШЕН МАЛАГУРСКИ И ЊЕГОВА ЕКИПА: Ево шта се тачно десило

Foto: Tviter Printskrin

U izjavi za "Novosti", reditelj je, međutim, pojasnio:

- Hapšenje se dogodilo pre nekoliko dana, uoči formiranja novog saziva Skupštine Crne Gore. Policija nas je saslušavala nekoliko sati, a potom nas pustila. Tražili su od nas dozvole, pominjali neku saradnju sa Rusijom... Bilo je to ružno iskustvo, ali nisam hteo o tome da govorim kad se desilo, jer nije bilo vreme.

Kada je krajem prošle godine najavio snimanje ovog filma, Malagurski je kazao da mu je namera da "osvesti svetsku javnost o jednoj od poslednjih diktatura u Evropi - režimu Mila Đukanovića u Crnoj Gori". Budući da su se političke okolnosti promenile, pitali smo reditelja da li se promenio i sadržaj njegovog filma.

- Apsolutno! Sada naša borba i naš film imaju srećan kraj - kazao nam je Malagurski.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina