PRODUŽENA SA MAESTROM: TV emisijom obeležen Dan galerije "Milan Konjović" u Somboru

J. B.

17. 09. 2020. u 13:38

KAKO bi se Somborcima približilo Konjovićevo delo planiran serijal o umetniku i izlaganje njegove reprodukcije u desetak vodećih somborskih lokala.

ПРОДУЖЕНА СА МАЕСТРОМ: ТВ емисијом обележен Дан галерије Милан Коњовић у Сомбору

Foto: J. Bekić

Povodom Dana Galerije „Milan Konjović“ u novootvorenoj Gradskoj kafani u somborskoj Gradskoj kući javno je snimljena emisija TV kao i  jutjub  emisija „Produžena sa maestrom“, prvenac serijala o liku i delu svetskog i srpskog slikarskog velikana, koji je svoja dela 1996. zaveštao svom rodnom gradu.

O maestrovom liku i delu, vrednovanju, čuvanju  i baštinjenju njegovog legata govorile su Irma Lang, više od četiri decenije Konjovićeva najbliža saradnica, upravnica i kustos Gelerije,Milena Rackov Kovačić, sadašnja upravnica Galerije, pesnik Milenko Popić, autor knjige “Konjović iz prikrajka“, Milan Stepanović, autor portala „Ravnoprlov“.

Ovaj tridesetominutni video format osim na TV biće dostupan  i na  „Jutjubu“, a delo je nezavisne produkcijske kuće EMISSIA. Autor je ovdašnji novinar Slobodan Jerković, a kameru i montažu potpisuje mladi somborski sineasta  Marko Janković.

Namera autora u saradnji sa Galerijom „Milan Konjović“ je da tokom narednih godinu dana  u desetak reprezentativnih  somborskih ugostiteljskih lokala izlaže reprodukcije slavnog slikara, i snimi video zapise emeinentnih gostiju, o liku i delu Milana Konjovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024