ČEKA SE KONAČNA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Publika se u septembru vraća u bioskope

Tanjug

19. 08. 2020. u 16:12

Izvesno je da će se publika početkom septembra vratiti u bioskope u Srbiji, ali ostaje pitanje koliki će razmak biti propisan između posetilaca filmskih projekcija, kazao je Tanjugu Igor Stanković, direktor Kombank dvorane.

ЧЕКА СЕ КОНАЧНА ОДЛУКА КРИЗНОГ ШТАБА: Публика се у септембру враћа у биоскопе

Foto V. Danilov

Stanković je naglasio da će republički Krizni štab doneti konačnu odluku o okolnostima u kojima će bioskopi ponovo biti otvoreni za publiku.

- Krizni štab će doneti odluku da li će distanca između posetilaca bioskopa u samoj sali biti jedno ili dva sedišta. Naravno, porodice, parovi ili ljudi koji zajedno dođu da gledaju film biće u prilici da sede jedni pored drugih, ali sledeća karta će se prodavati sa jednim ili dva sedišta razmaka. Dakle svi koji se ne poznaju biće razdvojeni distancom - rekao je Stanković.

On ističe da je Sekcija prikazivača i distributera pri Grupaciji za kinematografiju poslala pre desetak dana svim relevantnim donosiocima odluka u Srbiji dopis u kojima se predlažu mere za nastavak funkcionisanja bioskopa u uslovima pandemije.

- Te mere su usaglašene sa sličnim rešenjima u zemljama Evropske Unije kao što su Francuska, Slovenija, Austrija u kojoj su bioskopi već otvoreni - kazao je Stanković.

Prerma njegovim rečima, nazire se kraj perodu nezabeleženom u istoriji modernog doba.

- Ima malo više od pet meseci od kada su bioskopi prestali da rade. Bioskopi nisu toliko bili zatvoreni ni za vreme Drugog svetskog rata. Američki studiji su pokrenuli svoju mašineriju i prve premijere na velikom platnu u očekuju se krajem avgusta. Neki od filmskih blokbastera se završavali na striming platformama a najuporniji studiji su čuvali svoje filmove za dan kada će ponovo biti otvoreni bioskopi - kazao je Stanković i naglasio da je u SAD najavljeno otvaranje bioskopa za sutra.

Kako kaže, simbolično će karta za sve projekcije u svim bioskopima koštati 15 centi.

- To je podsećanje na 1928. godinu kada su u SAD počeli organizovano da prikazuju filmove, a cena karte je bila 15 centi - kazao je Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna