ISPOD ISIDORINE SLIKE NEŠTO ŠTO JE IMALO POSEBNI ZNAČAJ: Detalj sa komemoracije privukao pažnju, predmeti nose jaku simboliku

Novosti online

08. 08. 2020. u 12:52

DANAS, 8. avgusta, u 12 časova u maloj sali Sava centra počela je komemoracija spisateljici Isidori Bjelici koja je preminula posle duge i teške bolesti.

ИСПОД ИСИДОРИНЕ СЛИКЕ НЕШТО ШТО ЈЕ ИМАЛО ПОСЕБНИ ЗНАЧАЈ: Детаљ са комеморације привукао пажњу, предмети носе јаку симболику

Foto: K. Mihajlović

Porodica, prijatelji i mnogobrojne javne ličnosti koje su poštovale Isidoru, su se okupili kako bi joj odali poslenju počast.

Ono što je posebno interesantno jeste i to da su njeni najbliži ispoštovali spisateljicu, pa su pored njene fotografije nalaze i mali ručni koferi i to njenog omiljenog brenda.

"Luj viton" koferi za Isidoru su imali posebnu značaj, te je često u javnosti isticala da joj je baš taj francuski brend jedan od omiljenijih, a u svojoj knjizi posvećenoj baš omiljenom modnom brendu je i obasnila šta za nju znači dobar kofer.

- Svako putovanje započinje pakovanjem kofera. Putovanja su osvajanje sreće. Imati idealnu tašnu za put znači hvatati svaki komadić sreće koji ti pripada i čuvati ga za sebe - napisala je Isidora.

Bjelica je bila zaljubljenik u putovanja pa je upravo i iz tog razloga toliku ljubav gajila i prema koferima.

Foto: K. Mihajlović

- Što sam više putovala, moj kofer je postajao sve manji! Sve manje stvari mi je trebalo. To vam je kao i u običnom životu, koji je takođe put. Ima par stvari koje uvek nosim: nekoliko šešira jer oni otvaraju sva vrata, Garjajev mašinu, masku za spavanje, poklon za stranca koga ću sresti na putu, minimalno garderobe i lekova, malo bele žalfije da pročistim prostor – ali ne potresam se ma šta zaboravim jer bi i to bilo fetišističko vezivanje - kazala je spisateljica jednom prilikom.

Pored Isidorine slike se osim kofera nalazi i modni detalj koji je ubedljivo obeležio čitav njen životu, ali i nju kao ženu - šeširi.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a