UMETNOST FOTOGRAFIJE: "Ma idi u peršun!" - Nemanja Ledenski

M. N. M.

04. 08. 2020. u 10:27

AUTOR fotografije koja vrlo upečatljivo odslikava vreme koje živimo i uslove pandemije, koja nam je živote preokrenula iz korena i baš u svemu Nemanja Ledenski kaže da je gospođu koja "pod punom ratnom opremom" pakuje u kesu osnovne životne namirnice, snimio u jednom subotičkom supermarketu.

УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ: Ма иди у першун! - Немања Леденски

Privatna arhiva

Maska, naočari, rukavice, postali su neizbežni rekviziti za svaki vid šopinga u ovo doba pandemije.

- "Autfit" koji ćemo morati da prihvatimo kao našu svakodnevicu, bar tako kažu - reči su kojima autor opisuje ovaj rad, objavljen na za umetnost fotografije i foto-reportaže specijalizovanom portalu grain.rs na kome je moguće naći mnoge "pandemijske" prizore uhvaćene Nemanjininim okom i objektivom.
Fotografiju je autor naslovio "Ma idi u peršun!", po poznatoj našoj izreci a u skladu sa sadržajem gospođinog provijanta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu