BESPLATAN ULAZ NA „ART EXPO“: Počela izložba umetnosti na Novosadskom sajmu

S. B.

18. 03. 2024. u 15:39

U auli Novosadskog sajma otvorena je izložba umetnosti „Art Expo“, koja u svom 28. izdanju do ponedeljka, 25. marta, okuplja likovne umetnike, kulturne poslenike i brojne ljubitelje umetnosti uz slobodan ulaz.

БЕСПЛАТАН УЛАЗ НА „ART EXPO“: Почела изложба уметности на Новосадском сајму

S.B.

Manifestaciju je otvorio Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu naglasivši da je reč o jedinstvenoj promociji umetničkih dela, organizacija i institucija u oblasti kulture, kao posebnom doprinosu popularizaciji resora kulture u Novom Sadu.

- Imajući u fokusu integritet i identitet čoveka u savremenom svetu ovogodišnja postavka „Art Expa“ pokreće pitanja kojima zadire u samu srž brisanja identiteskih oznaka u svetu globalizacije. Ovaj Sajam, koji umrežava i sinergiše, jasno prepoznaje ritam po kojem diše Novi Sad kao Kulturna prestonica Evrope, Omladinska prestonica Evrope i UNESKO kreativni grad. U ime Grada Novog Sada svim ovogodišnjim izlagačima, organizatorima želim da se da se na ovom mestu još puno puta naši putevi ukrštaju, a ruke u znak dobrodošlice Grada domaćina da nastave još dugo godina da se šire i pružaju ka novim prostranstvima umetničkih izraza okupljenih oko svih markantnih tačaka kulturnog razvoja Novog Sada – istakao je Rožić.

Nikola Lovrić, generalni direktor Novosadsakog sajma, naglasio je da prolećne manifestacije u toj kući označavaju početak poslovne izlagačke godine kao i da ovogodišnje izdanje „Art Expa“ budi emocije posetilaca, na isti način na koji je pobudilo emocije umetnika koji su danas prisutni na Sajmu.

 Nagrada „Sava Šumanović“  danas je uručena Zdravku Joksimoviću, vajaru iz Beograda, za poseban doprinos razvoju umetničkih ideja i izuzetne domete u umetničkom izrazu. Joksimović je rekao da ona predstavlja jedan od najlepših trenutaka u njegovom umetničkom opusu i životu.

Nagrada je ustanovljena na incijativu Galerije „Bel Art“, Centra za vizuelnu kulturu „Zlatno oko“, Novosadskog sajma i Izložbe umetnosti „Art Expo“, i dodeljuje se od 1999. godine.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!