SA OPEROM U GODINU ZMAJA : Kineski ansambl „Zhejiang Vu Opera Troupe“ u Novom Sadu

J. S.

27. 01. 2024. u 12:58

U SARADNjI Vlade Republike Srbije, Ambasade Narodne Republike NR Kine u Srbiji i Instituta za pojas i put, u Koncernoj dvorani u Novom Sadu u utorak, 30.januara od 19 sati, nastupom kineske operske trupe „Zhejiang Vu Opera Troup svečano će biti obeležen dolazak kineske Nove godine u znaku Zmaja. Ulaz je slobodan, a karte se mogu preuzeti na prodajnom mestu Gigstiksa u Pariskom magazinu.

СА ОПЕРОМ У ГОДИНУ ЗМАЈА : Кинески ансамбл „Zhejiang Vu Opera Troupe“  у Новом Саду

KCNS

  Trupa  Zhejiang Vu Opera Troup osnovana je pod ovim imenom 1956.godine. Od 2009. godine,pošto je godinu ranije  svrstana na listu  nacionalnog nematerijalnog kulturnog bogatstva,Ministarstvo kulture i turizma NR Kine poverilo je ovoj trupi gostovanja širom sveta.

    Svečanosti koje će  trajati od 29.januara do 19.februara, osim u Novom Sadu biće upriličene i u Nišu (29. januara) i Smederevu (6. februara). Centralna proslava biće održana u petak, 9. februara u Beogradu, na platou ispred TC Galerija – Beograd na vodi, uz obraćanje visokih zvaničnika Republike Srbije, ambasadora NR Kine u Srbiji Li Minga i predstavnika Instituta za pojas i put.

   Planirani programi povodom kineske Nove godine  uključuju nastupe umetničkih trupa, izvođenje operske predstave, koncert Kineskog nacionalnog tradicionalnog orkestra, izložbe i radionice tradicionalnih umetničkih veština, predavanja o kineskoj kulturi, kao i posebne događaje posvećene godini Zmaja i jačanju „čeličnog prijateljstva” između Srbije i Kine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)