NOVI MJUZIKL NA SCENI: U režiji Nebojše Bradića, u "Madlenianumu" počele probe predstave "Kompani"

V.V.S.

23. 01. 2024. u 15:40

NOVA muzička komedija na repertoaru Opere i teatra "Madlenianum" biće "Kompani" - na muziku i stihove Stivena Sondhajma ( inspirisanih knjigom Džordža Furta),a u režiji Nebojše Bradića.

НОВИ МЈУЗИКЛ НА СЦЕНИ: У режији Небојше Брадића, у Мадлениануму почеле пробе представе Компани

foto: V.Danilov

Probe su počele krajem godine pod dirigentskom vođstvom Vesne Šouc, koja je sa Jovanom Jezdović uradila i prepev stihova. Prevod potpisuju Zoran i Ivana Paunović, scenograf je Geroslav Zarić, kostimograf Marina Medenica, koreograf Vera Obradović.

Originalna produkcija na Brodveju iz 1970, koju je radio i režirao Harold Princ (orkestracija Džonatan Tunik) nominovana je za rekordnih 14 nagrada "Toni", od kojih je šest osvojila. "Kompani" je bio među prvim "knjiškim" mjuziklima koji su se bavili savremenim zabavljanjem, brakom i razvodom - primer "konceptualnog mjuzikla" bez linearnog zapleta.

U seriji vinjeta, predstava prati neženju Bobija u interakciji sa svojim oženjenim prijateljima, koji priređuju žurku za njegov 35. rođendan. Glavnu ulogu tumači Slaven Došlo. Njegova "družina" su: Vanja Milačić, Branislava Podrumac, Ivana Popović, Jelena Jovičić, Olivera Bacić, Nataša Marković, Tanja Živković, Tatjana Dimitrijević, Daniel Sič, Žarko Stepanov, Hadži Nenad Maričić, Nikola Bulatović i Petar Đurđević.

Premijera mjuzikla očekuje se 15. marta na Velikoj sceni "Madlenijanuma".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu