MESEC NEZAVISNE SCENE: Od 15.januara do 15.februara na pozornici Bitef teatra

V.STRUGAR

28. 12. 2023. u 18:38

U BITEF teatru najavljuju od 15. januara do 15. februara "Mesec nezavisne scene": ovogodišnje izdanje još jednom će pokušati da predstavi najzanimljivije nezavisne produkcije u Srbiji i regionu, kao i osnovne formalno-sadržajne tendencije u selekciji.

МЕСЕЦ НЕЗАВИСНЕ СЦЕНЕ: Од 15.јануара до 15.фебруара на позорници Битеф театра

foto A. Stanković

Posebna pažnja biće poklonjena završnim studentskim radovima pozorišnih umetničkih akademija, čije su predstave uglavnom rađene uz mentorstvo profesora, ali pokazuju i novoformirane umetničke timove mladih reditelja, dramaturga, producenata i glumaca. Takve su predstave "Černobiljska molitva", "Kavkaski krug kredom", "Beograd Berlin","Psihoza u 4:48" i "Beli marcipan".

Svoje mesto imaće i ostvarenja umetničkih trupa koje su uspele da se održe u produkcionom smislu kao samostalne pozorišne organizacije - pozorišta sa ambicijom da se repertoarski uspostave, uspešno stilski i produkciono formiraju često u regionalnim koprodukcijama. Iz ovog korpusa publika će moći da vidi predstave "Nora","Suđaje", "O iscrpljivanju ili plutanje van sopstvenih granica", "Načini postojanja" i "Krik".Od autora iz regiona odabrani su naslovi "Film koji nisam snimila", "Moj rat", "Usamljeni Balkan" i "Lekcija".

Predstave plesno- koreografskog žanra koje skreću pažnju na različite umetničke pristupe i jezike su "Jato", Good girls i In my shoes, As soft as affection could be.

Inače, na ovogodišnji konkurs stiglo je 50 predstava, a u selektovanju je učestvovao umetničko-produkcioni tim Bitef teatra: Jelena Bogavac, dramaturg Bitef teatra, Miloš Latinović, direktor Bitef teatra, Jelena Kajgo, umetnički direktor Bitef dens kompanije i Milan Ljubić, producent Bitef teatra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima