KINESKI UMETNIK GOSTUJE U "TRAVIJATI": U ulozi Alfreda Žermona 13.decembra nastupa Veilijan Vang

V.V.S.

11. 12. 2023. u 22:12

U VERDIJEVOJ operi "Travijata", koja će 13. decembra biti izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta (pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića), u ulozi Alfreda Žermona nastupiće gost iz Kine Veilijan Vang.

КИНЕСКИ УМЕТНИК ГОСТУЈЕ У ТРАВИЈАТИ: У улози Алфреда Жермона  13.децембра наступа Веилијан Ванг

foto Promo

Kineski umetnik je rođen 1990. godine u provinciji Junan, na jugozapadu Kine. Studirao je na Univerzitetu umetnosti i muzičkoj akademiji u Pekingu, kao i Konzervatorijumu "Johanes Brams" i Univerzitetu za muzičku i pozorišnu umetnost u Hamburgu. Tokom dosadašnje karijere osvojio je više nagrada na raznim internacionalnim takmičenjima. Osim u "Travijati", imao je i veoma zapažene uloge u operama "Valenštajn", "Đani Skiki", "Boemi", "Rajnsko zlato", "Rinaldo", "Rigoleto".

Naslovnu rolu u "Travijati" pevaće Vesna Đurković, dok će lik Žorža Žermona tumačiti Vladimir Andrić. U podeli su i Anastasija Stanković, Tatjana Mitić, Miloš Gašić, Miroslav Markovski, Slobodan Živković, Milutin Jocić, Siniša Radin i Ranko Jović. U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Narodnog pozorišta u Beogradu.

Režiju Borislava Popovića čuvenog naslova iz 1991. godine obnovila je Ivana Dragutinović Maričić. Scenograf je Boris Maksimović, kostimograf Božana Jovanović, a koreograf Vladimir Logunov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona