LAUREATI "ZORANOVIH DANA": Najbolje glumačko ostvarenje Nenada Jezdića, glumačka bravura Hane Selimović

V.V.S.

24. 10. 2023. u 13:31

NAGRADA za najbolje glumačko ostvarenje festivala "Dani Zorana Radmilovića" pripala je Nenadu Jezdiću za ulogu Bore šnajdera u predstavi "Razvojni put Bore šnajdera", po tekstu Aleksandra Popovića (režija Egon Savin), u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

ЛАУРЕАТИ ЗОРАНОВИХ ДАНА: Најбоље глумачко остварење Ненада Јездића, глумачка бравура Хане Селимовић

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Specijalno priznanje za glumačko ostvarenje dobio je Ozren Grabarić za ulogu Mefista u Geteovom "(Pra)Faustu" (režija Boris Liješević) Beogradskog dramskog pozorišta.

Stručni žiri (predsednik Miroslav Radonjić, članovi Duško Ljuština i Nenad Novaković) doneo je i odluku da nagradu za vizuelni identitet "Krstomir Milovanović" dodeli predstavi "Dekameron " - koprodukcija Gradsko pozorište Podgorica, Kulturni centar Bar - Festival barski ljetopis i Narodno pozorište Niš. Priznanje za najbolju režiju na 32. Danima Zorana Radmilovića pripalo je reditelju Veljku Mićunoviću za predstavu "Očevi i oci" Narodnog pozorišta iz Beograda. Inače, ovo je novustanovljena nagrada "Zoranovih dana".Nagradu za glumačku bravuru "Zoranov brk" dobila je Hana Selimović za ulogu Virdžinije u predstavi "Čista soba" Ateljea 212.

Priznanje publike osvojila je predstava "Razvojni put Bore šnajdera" Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U čast nagrađenih večeras će biti izvedena predstava zaječarskog teatra "Čehovljeva soba, sezona prva", u režiji Nikole Zavišića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)