DAN POSVEĆEN GORDANU MIHIĆU: Simpozijum i muzički program na 47 .FFS u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

15. 08. 2023. u 12:53

Uz projekkcije filmova u glavnom takmičarskom programu, treći dan 47. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji bio je praktično posvećen Gordanu Mihiću, jednom od naših najznačajnijih scenarista.

ДАН ПОСВЕЋЕН ГОРДАНУ МИХИЋУ: Симпозијум и музички програм на 47 .ФФС у Врњачкој Бањи

FFS

O njegovom delu govorilo se i raspravljalo na tradicionalnom simpozijumu, ove godine pod nazivom „Gordan Mihić – hroničar margine“ u ovdašnjoj Narodnoj biblioteci „Dr Dušan Radić“. Moderator simpozijuma bio je filmski kritičar Dejan Dabić, uvodnu reč besedio je dramaturg, reditelj i kritičar Saša Radojević, a pored ostalih, na skupu su učestvovali Milutin Petrović, dr Vesna Perić, Ivan Velisavljević, Filip Čolović i Velimir Stojanović.

Treću godinu za redom, podesećamo, na vrnjačkom filmskom festivalu dodeljuje se „Zlatno pero Gordana Mihića“ za doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji koje je na svečanom otvaranju uručeno ovogodišnjem laureatu Đorđu Milosavljeviću, scenaristi, reditelju, dramaturgu, univerzitetskom profesoru i filmskom kritičaru.

FFS

 

A, na Trgu kulture održani je koncert “Muzika iz filmova Gordana Mihića” na kojem je kompozicije u sopstvenim aranžmanima, posebno pripremljenim za ovu priliku, izvodio Trio „Praskozorje“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)