MONODRAMA "NA DRINI ĆUPRIJA" U ZAJEČARU: U pozorištu "Zoran Radmilović" gostuje Tihomir Stanić

V.V.S.

23. 06. 2023. u 14:22

U NARODNOM pozorištu Timočke krajine "Zoran Radmilović" u Zaječaru, u utorak 27. juna, gostuje Tihomir Stanić sa predstavom "Ivo Andrić, Na Drini Ćuprija". Reč je o monološkom kazivanju delova ovog romana, po izboru i u interpretaciji popularnog dramskog umetnika.

МОНОДРАМА НА ДРИНИ ЋУПРИЈА У ЗАЈЕЧАРУ: У позоришту Зоран Радмиловић гостује Тихомир Станић

foto Promo

Verni poštovalac i zaljubljenik u Andrićev opus, i fizički sličan velikom piscu, Stanić je tumačio njegov lik u filmsko-televizijskim produkcijama "Znakovi" (1995), "Lajanje na zvezde" (1998), "Žućko" (2012) i "Proleće na poslednjem jezeru" (2020). Znalački, sa dubokim emotivnim doživljajem Andrićeve pripovesti, ali i sa iskustvom dramskog umetnika koji zna šta čini efektnu celinu scenskog čina, Stanić je sklopio i angažovano, glumački brljantno kazuje svoj dugi monolog - tačnije originalan Andrićev tekst.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura