BAJKE OD VARENOG METALA: Izložba LJubomira Lackovića "Gospodar prostora" u Galeriji RTS

M.A.K.

05. 06. 2023. u 20:30

DELA vajara Ljubomira Lackovića biće predstavljena u Galeriji RTS (Takovska 10), na izložbi pod imenom "Gospodar prostora", koja će svečano biti otvorena u sredu 7. juna u 19 časova.

БАЈКЕ ОД ВАРЕНОГ МЕТАЛА: Изложба Љубомира Лацковића Господар простора у Галерији РТС

Foto promo

Reč je o autoru koji radove najčešće stvara vareći metal.

- Svakodnevni otpad u radionicama različitog tipa, za Lackovića je izvor maštovitih skulptura- tvrdi slikarka Zorica Šujica, potpredsednik Saveta za likovno stvaralaštvo RTS, koja će govoriti na otvaranju. - Motivi su raznovrsni bajkoviti, mitski, legendarni, moderni i primenljivi kao dekoracija...

Publici će se u sredu obratiti i filosof Dragoljub Kojčić, umetnica Bisenija Tereščenko i autor izložbe. Lacković je rođen 1955. u Zemunu, a beogradski Fakultet primenjenih umetnosti završio je u klasi profesora Vojislava Vujisića. Više od dvadeset godina bavio se i pedagoškim radom, kao profesor likovne kulture. Samostalno je izlagao na više od dvadeset izložbi u zemlji i inostranstvu i učesnik je brojnih likovnih kolonija. Skulpture u prostoru nalaze mu se u Baru, Zvorniku, Nišu, Zaječaru... Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima je i prva nagrada na svetskoj izložbi likovnog stvaralaštva u Luvru, Pariz 2005. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!