NOVI TERMIN FESTIVALA "JOAKIM VUJIĆ": Osam predstava takmičiće se za neku od nagrada

V.V.S.

09. 05. 2023. u 12:29

ZAJEDNICA profesionalnih pozorišta Srbije, "zbog događaja koji su nepovratno poremetili srpsko društvo i saosećajući sa porodicama nastradalih" pomerila je održavanje 59. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" za mesec dana - održaće se od 8. do 15. juna u Zaječaru.

НОВИ ТЕРМИН ФЕСТИВАЛА ЈОАКИМ ВУЈИЋ: Осам представа такмичиће се за неку од награда

foto Promo

Na festivalu će biti odigrane već najavljene predstave koje je izabrao selektor Goran Ibrajter. Festival će 8. juna otvoriti predstava domaćina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara, "Čehovljeva soba, sezona prva". Narednih dana na repertoaru će biti predstave: "Čudo u Šarganu" Kruševakog pozorišta, "Ona koja raspušta vojske Narodnog pozorišta Pristina, "4 ZIDA ili tragikomedija o karantinu" Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, "Mesec (dana) na selu" Narodnog pozorišta Užice, "San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)" Narodnog pozorišta Niš i "Terapija" Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

U čast nagrađenih, u ponedeljak 15. juna. biće odigrana predstava Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca "Uobraženi bolesnik".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)