"NEDOZVANI" U STUDENTSKOM GRADU: Predstava inspirisana dramom Momčila Nastasijevića, u režiji Juga Radivojevića

V.V.S.

11. 04. 2023. u 13:17

U REŽIJI Juga Radivojevića večeras (11.aprila) biće izvedena predstava "Nedozvani" NASTeatra, inspirisana dramom Momčila Nastasijevića - na beogradskoj sceni Doma kulture "Sudentski grad".

НЕДОЗВАНИ У СТУДЕНТСКОМ ГРАДУ: Представа инспирисана драмом Момчила Настасијевића, у режији Југа Радивојевића

foto Promo

Radnja je smeštena u tridesete godine dvadesetog veka. Osim same te epohe predstava sadrži mnogo toga što privlači pažnju današnjeg gledaoca: intriga, ljubav, strast, dramski naboj, sukob, kao i komične situacije u koje likovi upadaju.

- Ceo svoj opus Momčilo Nastasijević bazirao je na temi dobra i zla, na samoj suštini čoveka - biti dobar ili loš čovek, to je pitanje izbora. Momčilo nas podseća da je čovek sklon padu, ali i da je sposoban da se "vine u visinu, u čistinu". Okupljala su braća Nastasijević u svojoj kući umetnike i ljubitelje umetnosti i činili ih boljim ljudima, jer su im svojom umetnošću krepili dušu. Umetnost nam pomaže da budemo bolji, i nama koji stvaramo i vama koji nas gledate. To i jeste smisao pozorišta. "Nedozvani" nas dozivaju i prizivaju dobrog i pitomog čoveka - kaže reditelj Jug Radivojević.

Igraju Marko Nedeljković, Aleksandar Ristanović, Ivan Perković, Marija Stokić, Anita Stojadinović, Milica Sužnjević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna