LEPOTA ŽENA U BLAŽENOM STANJU: Izložna fotografija Tine Marić u "Singidunumu"

M.A.K.

31. 03. 2023. u 17:16

ŽENA u blaženom stanju je vekovima inspirisala poete i umetnike, a među njima je i fotograf Tina Marić, koja će od 5. do 20. aprila u Galeriji "Singidunum", predstavirti izložbu "Drugo stanje".

ЛЕПОТА ЖЕНА У БЛАЖЕНОМ СТАЊУ: Изложна фотографија Тине Марић у Сингидунуму

Foto promo

Ove umetničke fotografije trudnice prikazuju u raznim fazama, pozivajući posmatrača da uroni u magičan svet majčinstva, posmatrajući transformaciju žene kako spolja, tako i iznutra, piše i najavi:

- Umetnica nas podseća da je božanska moć prokreacije ovaploćena u ženi, kao i da je stvaranje novog života glavna uloga čovečanstva. Njeni radovi, uz pomoć igre kolorita i svetla prikazuju lepotu ženskog tela u blaženom stanju, i svedoče da je tako senzitivno, ženstveno i suptilno biće zapravo obdareno neverovatnom snagom koja rezultira stvaranjem jednog novog živ ta. Poigravajući se različitim fotografskim tehnikama autorka smelo odabira najrazličitije ambijente u koje uranja svoje junakinje. Ovekovečena u bezvremenskoj crno-beloj tehnici ili okupana kolorom ženska tela na njenim fotografijama su u savršenoj simbiozi sa prirodom ili su pak udobno smeštena u dobro odabranom urbanom pejzažu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna