DOKUMENTARAC "PRILAGOĐENI" NA PRESTIŽNOM MEĐUNARODNOM FESTIVALU: Do sada je osvojio sedam nagrada

D.B.M.

29. 03. 2023. u 14:00

KRATKI dokumentarni film "Prilagođeni" Dejana Petrovića biće prikazan krajem aprila na prestižnom međunarodnom festivalu Visions du Rel u Švajcarskoj, kao i na jubilarnom 70. Martovskom festivalu u Beogradu.

ДОКУМЕНТАРАЦ ПРИЛАГОЂЕНИ НА ПРЕСТИЖНОМ МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ: До сада је освојио седам награда

Milica Đurđević


"Prilagođeni" je imao svetsku premijeru u Amsterdamu, na festivalu IDFA u novembru 2021. godine. Do sada je prikazan na oko četvrdeset festivala širom sveta i osvojio je sedam nagrada.
Kratkometražni dokumentarac otkriva jedinstveno prihvatilište za pse u Evropi, mesto u koje se svakodnevno dovoze psi lutalice, uhvaćene na periferiji grada. Uspostavljanjem paralele između azila za pse i društva i prikazivanjem procesa dresure pasa, film ukazuje na univerzalne probleme sa kojima se susrećemo od najranijeg detinjstva, preispitujući potrebu pojedinca da se prilagođava volji drugog, smatrajući ga autoritetom.
Snimljen je u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, jednom od tri zatvora u Evropi u kome se sprovodi program resocijalizacije osuđenika putem obuke pasa i jedinom u Evropi u kome postoji prihvatilište za pse u samom zatvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)