ŠTA SVE ČINI IZLOŽBU "OD POPA UŠI": Radovi Nevene Popović u Rančićevoj kući

M.A.K.

13. 03. 2023. u 18:15

SKULPTURE malog formata, kolaži i fotografije su "Od popa uši", tačnije, čine izložbu Nevene Popović, koja će biti otvorena u četvrtak, 16. marta u 19 časova u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka.

ШТА СВЕ ЧИНИ ИЗЛОЖБУ ОД ПОПА УШИ: Радови Невене Поповић у  Ранчићевој кући

Foto promo

Naziv postavke je autorka, kako kaže, preuzela od arhaičanog narodnog izraza koji se  odnosi na mesto prepuno stvari u kome nema reda i gde samo nedostaju "od popa uši".

- Tema koja me zaokuplja i kojom se bavim duži vremenski period jeste dom - objašnjava umetnica koja je doktorirala na beogradskom FLU, a usavršavala se u Beču i Solunu. - Izučavam tradicionalne tehnike gradnje, istražujem kuću kao artefakt+ nekoliko generacija, zanima me koliko seže individualno sećanje na prošlost. Antropološke teme u mom fokusu su ono što nastaje, ono što nestaje i ono što ostaje: tradicionalna arhitektura, poznavanje i korišćenje lokalnih materijala, organizacija domaćinstva, geografsko lociranje, potomstvo, migracije, zagađenje, ekologija...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi