"ZBOGOM, TASO, NEKA TI JE LAK PUT": Kolege i prijatelji opraštaju se od Tanasija Uzunovića

Tanjug

10. 03. 2023. u 15:26

MNOGE kolege i prijatelji se opraštaju od preminulog glumca Tanasija Tase Uzunovića na društvenim mrežama uz podsećanje na razne zajedničke saradnje ili trenutke iz privatnog života.

ЗБОГОМ, ТАСО, НЕКА ТИ ЈЕ ЛАК ПУТ: Колеге и пријатељи опраштају се од Танасија Узуновића

Foto: N. Fifić

Veliki dramski umetnik nas je danas zauvek napustio u 81. godini.

Tako je muzičarka Bilja Krstić postavila dve Uzunovićeve crno-bele fotografije i zapisala kratko - "Zbogom, Taso. Neka ti je lak put. Moj Nišlija", uz dva znaka - prvo punog srca, a onda i slomljenog srca.

Reditelj Miloš Avramović je napisao - "Dragi Taso, počivaju u miru" i podelio je na Fejsbuku fotografiju Tanasija Uzunovića iz svog akcionog filma "Južni vetar 2: Ubrzanje" (2021), gde je preminuli glumac ostvario jednu od poslednjih uloga.

Od junaka TV serija "Moj rođak sa sela" i "Gorki plodovi" i doživotnog člana Narodnog pozorišta u Beogradu, oprostio se i dramski pisac i upravnik pozorišta za decu "Boško Buha" - Igor Bojović.

"Zbogom Taso, zbogom prijatelju", oglasio se Bojović na Fejsbuk nalogu i dodao - "Tanasije Tasa Uzunović 1942-2023".

Filmski i televizijski režiser Marko Novaković, urednik igranog programa RTS-a, podsetio se više saradnji koje je imao sa Uzunovićem.

"Dragi Taso, bio si mi prijatelj i saborac - baron Bach u "Maski", doktor u "Neko me ipak čeka", Tadija u "Zverinjaku". Hvala ti za sve nezaboravne uloge i iskustvo koje sam uz tebe sticao. Počivaj u miru", zaključio je Marko Novaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)