SVEČANOSTI U SLAVU GLUMCA: Festival "Milivoje Živanović" od 2. do 7.aprila u Požarevcu

V.V.S.

08. 03. 2023. u 15:09

GLUMAČKE svečanosti "Milivoje Živanović", festival posvećen glumcu i glumačkim ostvarenjima, biće održan od 2. do 7. aprila u Centru za kulturu Požarevac.

СВЕЧАНОСТИ У СЛАВУ ГЛУМЦА: Фестивал Миливоје Живановић од 2. до 7.априла у Пожаревцу

foto: Narodno pozorište

U takmičarskom programu 27. festivalskog izdanja je pet predstava u selekciji dramaturga Moline Udovički Fotez : "Čudo u Šarganu" u režiji Jagoša Markovića (JDP), "Rolerkoster" u postavci Milice Kralj (Atelje 212), "Galeb" (reditelj Milan Neškovića, Narodno pozorište Sombor) "Godine vrana" Siniše Kovačevića i "Magbet" u čitanju Jagoša Markovića (Narodno pozorište Beograd).

O svom izboru predstava selektorka kaže:

- Pomogla mi je misao o zvezdanim glumačkim trenucima Milivoja Živanovića, koji je "živeo životom likova koje donosi na scenu" i sa jednakim uspehom igrao i Šekspira i Nušića, i Ibzena i Boru Stankovića, i Šoa i Stevana Sremca, i Boru Glišića i Peciju Petrovića mlađeg. Likovi svetske klasične dramske literature i likovi srpskih pisaca sa kojima glumci koji ih stvaraju isti jezik govore, s jedne strane najizazovniji su, s druge najinspirativniji, a s treće strane donose antologijske, zajedničke trenutke sa publikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo