DVE NAGRADE ZA NASTASJU: Kinski u Beogradu dobija priznanja Festa i Kinoteke

A.P.

02. 03. 2023. u 17:03

SLAVNA glumica Nastasja Kinski dolazi kao gošća 51. Festa, a tim povodom će joj sutra, u MTS dvorani, biti uručen počasni "Beogradski pobednik" za doprinos filmskoj umetnosti. Dan kasnije, 4. marta, Nastasja će dobiti još jedno vredno priznanje - "Zlatni pečat" Jugoslovenske kinoteke.

ДВЕ НАГРАДЕ ЗА НАСТАСЈУ: Кински у Београду добија признања Феста и Кинотеке

FOTO: EPA

Nagrada Kinoteke će joj biti uručeno uoči projekcije digitalno restaurisanog filma "Tesa", u okviru programa Fest klasik, a za koji je Kinski dobila "Zlatni globus".

Ćerka čuvenog Klausa Kinskog (sa kojim nije razgovarala od svoje desete godine do njegove smrti) na velikom platnu debitovala je kao 14-godišnjakinja u filmu "Pogrešan pokret" Vima Vendersa. Pažnju internacionalne publike privukla je u drami Stay as You Are (1978) Alberta Latuade, a do svetske slave stigla je samo godinu kasnije u ulozi naslovne junakinje u filmu Romana Polanskoga "Tesa" (1979). Status zvezde učvrstila je u horor fantaziji "Ljudi mačke" Pola Šredera, a onda je usledila i nova saradnja sa Vendersom u kultnom ostvarenju "Pariz, Teksas", obnovljena 1993. u delu "Tako blizu, tako daleko".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije