MOLIJER ZA ROĐENDAN: Premijerni "Don Žuan" u Narodnom pozorištu "Sterija" u Vršcu

V.V.S.

02. 03. 2023. u 17:42

NA velikoj sceni vršačkog teatra u subotu,4.marta, biće održana centralna proslava Dana Narodnog pozorišta "Sterija".

МОЛИЈЕР ЗА РОЂЕНДАН: Премијерни Дон Жуан у Народном позоришту Стерија у Вршцу

Andrej Cvetanovski /foto Promo

Tim povodom, publika će na početku večeri gledati film pod nazivom "I bi svetlost" Aleksandra Avrameskua, potom i premijeru Molijerovog "Don Žuana", u režiji Andreja Cvetanovskog i izvođenju vršačkog pozorišnog ansambla. Posle premijere biće uručene godišnje nagrade najistaknutijim radnicima Narodnog pozorišta "Sterija".

"Don Žuan" dolazi na scenu kroz tumačenje makedonskog reditelja Andreja Cvetanovskog, u čijem timu su i scenograf Sergej Svetozarev, kompozitor Dimitar Andonovski muziku i kostimograf Sofija Lučić.

- Probali smo da rasturimo mit velikog zavodnika i nađemo razloge za njegovo nepoštovanje svega što drugi ljudi imaju. Uspeli smo da pronađemo u odnosu sa njegovim ocem. Kroz taj odnos tražili smo dekonstrukciju lika i stvarali sliku o mladiću koji nosi sav taj prkos prema društvu koje ga tera da pobegne od svoje prirode. Kroz amalgam slika i avantura i u kontrastu sa njegovim vernim slugom Zganarelom i sve ono što se nalazi u glavi glavnog lika, dobijamo jednu tragikomediju lika i dela Don Žuana" - ističe reditelj Cvetanovski.

Uloga Don Žuana poverena je mladom glumcu Milošu Đuroviću,dok će Miloš Lazić, jedan od najmlađih dobitnika Sterijine nagrade, biti u ulozi njegovog sluge Zganarela. U podeli su i Jovana Božić, Vanja Radošević Marija Pantin, Predrag Grujić, Srđan Radivojević i Ivan Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)