U PRODAJNOJ GALERIJI BEOGRAD, SLIKE PETRA ĐORĐEVIĆA: Osunčane kompozicije, jarkih boja

M.A.K.

31. 01. 2023. u 17:15

I DOK je na Banovom brdu, u Galeriji `73, još traje njegova izložba "Mrtva priroda. Slika jednog ugla", Petar Đorđević (1979), docent na predmetu Plastična anatomija FLU, u Prodajnoj galeriji Beograd, od četvrtak 2. februara u 19 časova, predstavlja novu postavku "Intimni svet boje i svetlosti".

У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ БЕОГРАД, СЛИКЕ ПЕТРА ЂОРЂЕВИЋА: Осунчане композиције, јарких боја

Foto promo

Čine je radovi iz najnovijeg ciklusa, slike velikog formata koje predstavljaju savremenu interpretaciju, opet - mrtve prirode.

Iza ovog autora je šest samostalnih i više od dvadeset grupnih izložbi, a i nagrađivan je više puta. 
- Optimistički svetle, osunčane kompozicije, jarkih boja na prvi pogled jednostavnog, klasičnog komponovanja, sa postavkama u uglu ateljea govore o nestalnosti i prolaznosti - piše, između ostalog u katalogu, grafičar Bojan Otašević. -  Umetnik je sam u svom ateljeu i neguje neku vrstu monaškog života. Svako provodi sam svoje vreme sa svojim slikama, radovima, sa svojom umetnošću, razgovarajući u sebi sa njima. Taj dijalog je veoma prisutan na slikama Petra Đorđevića. Dijalog upućen samome sebi posmatrač upija kroz vizuelno nadahnuće koje je autor predstavio.
Izložba će trajati do 20. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GLAVNE TAČKE NOVE SPOLJNE POLITIKE RUSIJE: Podrivanje temelja američke dominacije u svetu, naglasak na saradnji sa dve sile