PROMOCIJA KNJIGE ZA SLUŠANJE NA KOLARCU: Vek slikan mikrofonom

A.P.

30. 01. 2023. u 13:36

U MALOJ sali Kolarca, 31. januara, u 19.30, biće predstavljena knjiga za čitanje i slušanje sa QR kodom "Vek slikan mikrofonom", autora Dragoslava Simića.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЗА СЛУШАЊЕ НА КОЛАРЦУ: Век сликан микрофоном

Foto promo

Simić je bio višedecenijski urednik i voditelj emisije "Govori da bih te video", na Radio-Beogradu 2, a ta svedočanstva i razgovore sačuvao je na svojoj elektonskoj platformi "Audio i foto arhiv Simić". Taj sajt je sada izvor za ovu knjigu koja se čita i sluša korišćenjem QR koda.

- Njegov novinarski instinkt nepogrešivo ga je vodio do vrela samih događaja, do neobičnih ljudskih sudbina, do samog središta vremena u kome živimo. Ovo je zbirka svedočanstava, autentičnih ispovesti duboko lične, a istovremeno i duboko kolektivne prirode. To su priče sa dušom koje baš zato imaju nemerljivu vrednost - zapisala je recenzent Bojana Andrić.

Na promociji u Kolarcu o knjizi će, osim autora, govoriti Radoman Kanjevac, glavni urednik Radio Beograda 2, Slobodan Mandić, pomoćnik direktora Istorijskog arhiva Beograda, Božidar Đurović reditelj Narodnog pozorišta i profesor na Fakultetu savremenih umetnosti, kao i Aleksandar Gaon, urednik izdanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)