U KINOTECI "PAS KOJI JE VOLEO VOZOVE": Digitalno restaurirana verzija, 28.januara, besplatno pred publikom

V.V.S.

24. 01. 2023. u 17:05

FILM "Pas koji je voleo vozove" (1977, Centar film) u režiji Gorana Paskaljevića (i po scenariju Gordana Mihića), posle digitalne restauracije u okviru projekta A1 Kinoteka, biće premijerno i besplatno prikazan 28.januara u Jugoslovenskoj kinoteci.

У КИНОТЕЦИ ПАС КОЈИ ЈЕ ВОЛЕО ВОЗОВЕ: Дигитално рестаурирана верзија, 28.јануара, бесплатно пред публиком

foto: Arhiva "Novosti"

Ekipu filma čine najpoznatija imena domaće kinematografije. Osim Svetlane Bojković (u ulozi Mike), u filmu igraju i Bata Živojinović, Irfan Mensur, Pavle Vuisić, Danilo Bata Stojković, Dušan Janićijević, Drago Čumić, Ljiljana Jovanović, Janez Vrhovec, Ljubomir Čipranić, Katica Želi, Melita Bihali, Zoran Miljković i drugi. Muziku je komponovao Zoran Hristić.

Inače, "Pas koji je voleo vozove" je 27. film koji je digitalno restaurisan u odeljenju za digitalizaciju i digitalnu restauraciju Arhiva Jugoslovenske kinoteke, a u okviru projekta A1 Kinoteka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu