OPISANE SVE TAJNE NLO: Dragan Vujičić potpisivao svoju knjigu na štandu "Novosti" na Sajmu

M. N. M.

25. 10. 2022. u 22:48

PRIMERKE knjige "NLO nad Balkanom" danas je na štandu "Novosti" na Sajmu brojnim čitaocima potpisao Dragan Vujičić, koji uveliko radi i na njenom drugom, izmenjenom i umnogome dopunjenom izdanju.

ОПИСАНЕ СВЕ ТАЈНЕ НЛО: Драган Вујичић потписивао своју књигу на штанду Новости на Сајму

Foto Z. Jovanović

- Nadam se da će se već od Nove godine u prodaji naći to novo izdanje, dopunjeno dešavanjima u Ukrajini i mnogim interesantnim podacima - kaže autor, dugogodišnji novinar "Večernjih novosti" .

Vujičić otkriva da se u svojim istraživanjima u velikoj meri oslanjao kako na rad Erika Junga, čoveka koji je "slomio" rasnu teoriju dokazujući da svi ljudi jesu jednaki - da ne postoji nikakva "teritorija bašte" naspram "teritorije džungle" već svaki čovek na isti način razlikuje dobro i loše, zbog čega su ga nacisti ocrnili. Istovremeno, Jung je čovek koji je posedovao najveću kolekciju fotografija NLO fenomena, sa svih strana sveta, a neke od njih koristio je i Dragan u knjizi "NLO nad Balkanom".

- Koristio sam tokom rada i knjigu koju je 1976. o fenomenu NLO, koji je istraživao od šezdesetih, napisao dopisnik "Večernjih novosti" Jovan Knežević iz Splita - otkriva Vujičić.

- Interesantno je da je prvi srpski ufolog bio veliki dobrotvor, otac Tekelijanuma, Sava Tekelija, koji u svom "Opisaniju života" iz davne 1838. piše o spuštanju svetlosnih lopti iznad svojih vinograda u Rumuniji. Naravno da sam i njegove zapise pažljivo iščitavao i analizirao, kao i saznanja svakako najpoznatijeg srpskog ufologa Bernarda Ljubasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja