OTVORENI BORINI POZORIŠNI DANI: Zahvalnice Vučiću i Brnabićevoj (FOTO)

Дејан Ристић
Dejan Ristić

22. 10. 2022. u 13:20

U VRANjU su otvoreni 42. Borini pozorišni dani na svečanosti, na kojoj je obeležen i Dan pozorišta ,,Bora Stanković’’.

ОТВOРЕНИ БОРИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ: Захвалнице Вучићу и Брнабићевој (ФОТО)

D. Ristić

Povodom novoustanovljenog Dana pozorišta ,,Bora Stanković’’, dodeljene su zahvalnice za izuzetan doprinos u obnovi zgrade ovog teatra predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić, koje je u njihovo ime primila Danijela Vanušić, pomoćnica ministarke kulture i informisanja. Takođe, za izuzetan doprinos u obnovi pozorišta zahvalnice su dobili i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović. 

Festival je zvanično otvorila pomoćnica ministarke kulture Danijela Vanušić, koja je prenela čestitke ministarke Maje Gojković. 

- Na zadovoljstvo građana Vranja i okoline, a i svih pozorišnih zaljubljenika širom naše zemlje, ovo pozorište od pre tri godine živi svoj novi život. Zahvaljujući angažovanju predsednika Vučića i usaglašenom delovanju Vlade Republike Srbije, Ministarstva kulture i Grada Vranja, Pozorište ,,Bora Stanković'' u potpunosti je rekonstruisano, revitalizovano i danas spade u najbolje opremljena pozorišta u Srbiji. Da je Vranje oduvek bilo mesto bogatog kulturnog života i okupljanja umetnika i ljubitelja umetnosti svedoči podatak da je pre 125  godina  ovde u Vranju postavljena  prva predstava - rekla je Vanušić.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović poželela je vranjskim pozorišnim poslenicima da i u godinama koje dolaze nastave da sprovode svoju osnovnu misiju: da čuvaju i neguju duhovnost i pismenost. Ona je svima poželela i dobrodošlicu na 42. Borine pozorišne dane, festival koji grad i vranjski teatar organizuju u slavu jednog od velikana srpske književnosti, začetnika moderne, Borisava Bore Stankovića i kojim pokazuju da s posebnim pijetetom neguju uspomenu na svog pisca.

Povodom Dana pozorišta, po prvi put su dodeljene godišnje nagrade članovima kolektiva, glumici Žetici Dejanović i majstoru scene Miroslavu Iliću.

Svečanosti je prethodilo otvaranje izložbe ,,25 godina profesionalnog pozorišta’’, koja je deo pratećeg programa festivala, a ansambl vranjskog pozorišta se predstavio komadom "Autoputem" Ane Đorđević. Od subote, 22. oktobra, počinje takmičarski program festivala u kome će se naći šest ostvarenja renomiranih srpskih pozorišta. 

BONUS VIDEO - SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024