AKVARELI NA PUTU: Neobična izložba u Zrenjaninu, inspiracija pejzaži ovekovečeni u pokretu

B. G.

18. 10. 2022. u 17:51

SLIKARSKI tandem Milica Milićević i Milan Bosnić, koji od 2005. godine rade na zajedničkim projektima, u ponedeljak 24. oktobra, u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu, od 12 časova, predstaviće svoj rad Na putu (On the road ), kada su se automobilom vozili od Beograda do Madrida.

АКВАРЕЛИ НА ПУТУ: Необична изложба у Зрењанину, инспирација пејзажи овековечени у покрету

Foto: Savremena galerija Zrenjanin

Rad sa ukupno stotinu akvarela koji doslovno prate njihov put od Đenove do Avinjona, ukljućuje i nešto što se u filmskoj industriji naziva sabtajtl, uz instrukcije kojim putem ići, a  umetnici takođe sugerišu na šta obratiti pažnju, ukazujući na svoje impresije i osećanja tokom putovanja.

Italijanske i francuske scene postaju pozadina ove ponekad veoma lične naracije koja se kreće od navigacije do ličnog dnevnika i putopisa, a većina fotografija po kojima su radovi izvedeni je napravljena iz kola u pokretu. 

Katalog izložbe sadrži reprodukcije svih 100 akvarela kao i tekstove Saše Janjića, istoričara umetnosti iz Beograda i Slavice Žarković, istoričarke umetnosti i više kustoskinje Savremene galerije Zrenjanin, dok je dizajn uradio Mane Radmanović, vizuelni umetnik i grafički dizajner iz Beograda.

BONUS VIDEO - SEĆANjE NA FILMSKU DIVU: Milena Dravić
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima