ODLAZAK FILMSKE DIVE: Preminula glumica Luiza Flečer

Novosti Onlajn

24. 09. 2022. u 10:32

AMERIČKA glumica Luiza Flečer je umrla u 88. godini života.

ОДЛАЗАК ФИЛМСКЕ ДИВЕ: Преминула глумица Луиза Флечер

Foto: Profimedia

Rođena je 22. jula 1934. godine u Berminghamu, (Alabama, SAD). Internacionalnu slavu je stekla filmom Miloša Formana, "Let iznad kukavičjeg gnezda" (1975), gde je igrala uz DŽeka Nikolsona, a ta uloga joj je donela i Oskara.

Flečer je umrla u snu okružena porodicom u svom domu u Mondurou u Francuskoj, rekao je njen agent Dejvid Šol agenciji Asošiejted pres u petak. Nije dat razlog.

Nakon što je svoju karijeru godinama odlagala kako bi odgajila svoju decu, Flečer je bila u ranim 40-im i malo poznata kada je izabrana za ulogu pored DŽeka Nikolsona u filmu iz 1975. reditelja Miloša Formana, koji se divio njenom radu godinu dana ranije u filmu režisera Roberta Altmanova "Lopovi poput nas".

U to vreme nije znala da su mnoge druge istaknute zvezde, uključujući En Bankroft, Elen Berstin i Anđelu Lensberi, to odbile.

BONUS VIDEO:

OVI GLUMCI SU VRŠNJACI: Za neke nikad ne biste pogodili koliko imaju godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

NIKADA NIJE VIDEO ŽENU: Živeo je preko 80 leta, a život posvetio veri i Atosu - mislili da je Srbin