MIŠIĆI, ZEBRICE I RODCI: Knjige za mališane u izdanju "Kreativnog centra"

M. Mirković

01. 03. 2022. u 16:01

KNjIGA "Doživljaji miša Šiša" objavljena u ediciji "Od čitanja se raste" u izdanju "Kreativnog centra", namenjena je prevashodno malim čitaocima - početnicima, a kako ističe autor Ivica Vanja Rorić "dobra knjiga za čitaoca-početnika mora biti uverljiva, iskrena, zabavna, plemenita, ne sme potceniti dete, ne sme biti samo pričam ti priču, nego ponuditi nešto važno za šta će se čitalac-početnik uhvatiti i od čega će ostati nešto pozitivno u njegovoj duši".

МИШИЋИ, ЗЕБРИЦЕ И РОДЦИ:  Књиге за малишане у издању Креативног центра

Foto Promo

Izvanredno vedre, duhovite i detaljima bogate ilustracije Dušana Pavlića, obogaćuju svaku stranicu i čine čitalački užitak kompletnim, a sam Rorić smatra da su Pavlićevi crteži u priču unele poetičnost, punoću i lepotu.

Foto Promo

Osim ove dirljive priče o avanturama nestašnog poljskog miša i veličini bratske ljubavi, ali velikoj hrabrosti onih koji su veličinom najmanji te o neprocenjivoj moći empatije i solidarnosti, "Kreativni centar" donosi i slikovnicu o jednoj zebrici i jednom rodcu - "Zig-Zaga i Roda Boda".

Foto Promo

Slikovnica Marije Pavlović o Zagi i Bodi, ilustrovana perom Nemanje Ristića, prva je knjiga u serijalu pod nazivom "Nađemo se na sredini", koji će se baviti aktuelnim temama poput ravnopravnosti, ili poštovanja različitosti kao u ovom slučaju. Zamišljena je tako da sa jedne strane donosi Zaginu, a sa druge Bodinu priču, te se ova mala knjiga može okretati poput peščanog sata i čitati sa obe strane, čime se još jednom podvlači poruka o "susretu na sredini".

Foto Promo

"Crvenci i Plavci" Džulije Donaldson sa ilustracijama Aksela Šeflera i u prevodu Dejana Begovića, donosi priču o uzbudljivom putovanju kroz svemir, idealnu za zajedničko čitanje. Nova slikovnica najpopularnije britanske autorke dečjih knjiga očarava izuzetnim ilustracijama, majstorskom pričom u stihovima, dramatičnim zapletom uz obilje humora i neočekivano srećnim rešenjem na kraju. Kroz poemu o Crvencima i Plavcima deca spoznaju kolika je važnost prevazilaženja predrasuda i tolerancije, te da ljubav uvek pobeđuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)