SEOSKE NEVOLJE MLADE POPADIJE: Nova domaća humoristička serija u režiji Slobodanke Radun

J. BANjANIN

18. 06. 2022. u 13:45

AKO nije srce vruće, sve je nemoguće, otpevao je pre 45 godina Zdravko Čolić.

СЕОСКЕ НЕВОЉЕ МЛАДЕ ПОПАДИЈЕ: Нова домаћа хумористичка серија у режији Слободанке Радун

Nina Seničar i Dejan Bućin, Foto A. Borković

Ali kad je srce vruće, moguće je da se pločnici Njujorka i Los Anđelesa zamene seoskom kaldrmom negde u okolini Kruševca. Upravo na taj korak odlučila se mlada, lepa i doterana Desa, koja sa izabranikom svog srca, popom Milanom, stiže u malu parohiju ušuškanu u Donji Vrcanj.

Ovako u najkraćem glasi zaplet nove domaće humorističke serije "Popadija", koju ćemo već na jesen gledati na Prvoj. Kroz 15 epizoda, u režiji Slobodanke Radun, videćemo kako selo reaguje na novu popadiju drugačijih vrednosti i navika, ali i kako će na nju uticati seoska sredina. U glavnim ulogama su glumica i manekenka Nina Seničar i Dejan Bućin, kog smo u "Nečistoj krvi" već videli u svešteničkoj odori.

- Ovo je priča koja se dešava u relativno maloj sredini, ali je univerzalna i može da se primeni na mesta različite veličine. Svi likovi su kompleksno napisani i možemo da shvatimo zašto su takvi kakvi su. Uvek postoji nešto iza zavisti i zlobe, nikad nije samo ono što na površini vidimo. I Desa ima osobinu koja se ne vidi na prvi pogled, a koja se meni posebno dopada. Ona je puna empatije, a to nam svima nedostaje u ovo vreme - kaže Nina Seničar i dodaje da je jedina sličnost između nje i Dese što su obe živele u inostranstvu.

Aleksandar Dimitrijević, Foto A. Krstović

Desa i Milan upoznali su se tokom Milanovih studija teologije u Beogradu. Veza je brzo prerasla u brak, a Milan je postao pop i dobio je malu parohiju. Desi se ne dopada ideja da Ameriku, gde je bila model, zameni selom, ali Miki će joj pomoći da se navikne.

- Miki i Desa dolaze iz grada u selo i pokušavaju da se sažive sa novim komšijama na svoj način. Biće trenutaka kada će publika biti iznenađena, kao i možda kontroverznih momenata, ali sve je to deo lepog zapleta koji će da se svidi svima - ističe Dejan Bućin.

Bračni i umetnički par, Zoran Lisinac i Jelena Volf Lisinac, osmislili su "Popadiju", koja se, kako Zoran objašnjava, stilski oslanja na poznate serije "Moderna porodica" i "Lutalica".

- Glavnu radnju prekidaće direktno obraćanje glavnih likova u kameru. Oni će u formi intervjua analizirati ono što se trenutno događa u epizodi. To do sada niko nije radio u domaćim serijama - naglašava Zoran Lisinac, koji je koreditelj i koscenarista hit filma "Toma".

- Jedna od Tominih rečenica je "Nije bitno gde si, već s kim si", koja se kao teza primenjuje i u "Popadiji". Ovaj mladi bračni par našao se u situaciji u kojoj niko od njih nije planirao da bude i pitanje je da li će opstati kao par.

Radomir Nikolić i Suzana Lukić, Foto A. Krstović

Neće baš svi seljani dočekati pridošlice raširenih ruku. Najmanje im se raduje Živana (Gorica Popović), čiji suprug je morao da se oprosti od popovske službe.

- Živana je bivša popadija, pošto je njen muž zbog šloga otišao u prevremenu penziju.

Svašta će stara popadija prirediti mlađoj koleginici, jer jednostavno neće moći da se pomiri sa tim da više nije glavna. Desa je moderna devojka i koristi društvene mreže, što je potpuno novi svet koji moja junakinja ne razume. Živana u selu ima još jednu veoma važnu funkciju, jer predvodi eminentni hor žena narikača - kaže Gorica Popović.

U svakoj zajednici uvek postoji jedna "glavna" komšinica. Ni Donji Vrcanj nije izuzetak, a upravo takvu ženu oživeće Zinaida Dedakin.

- Milijanu krasi milota i dobrota. Ona raduje druge, rešava tuđe probleme, vrlo je aktivna i želi da sve bude bolje. U skoro svakoj porodici postoji barem po jedna Milijana. Ona želi promenu u selu, što joj i donosi nova popadija. Cela ekipa se nada da će u domove gledalaca doneti radost. Scenaristi su u svaku scenu uneli humor koji nastaje u običnim životnim situacijama, a on je najiskreniji.

Gorica popović, Foto A. Krstović

Scenario potpisuju Maja Pelević, Marija Cvetković, Dunja Petrović, Olga Dimitrijević, kao i Nikola Trišić i Nikola Milenković, koji su već poznati po hip-hop grupi "Kruševac Geto".

- Veoma mi je drago što sam radio na scenariju i što igram ulogu u seriji. Lik čika Ljube je sjajan. On ima ženu i četvoro dece, bavi se vinom i želi da uđe u posao sa popom Mikijem. Seriji posebnu draž daje kruševački dijalekat - kaže Nikola Trišić.

Među mnogim likovima iz živopisne varošice izdvaja se Čeda, čiji najbolji prijatelj je vepar Mili.

- Čeda je lokalni preduzetnik koji ima biznis s veprom, tačnije ugovara poslove oplodnje za Milija. Kad se Mili zaljubi, to je Čedin najveći problem jer posao s Milijem ne ide kako treba. I koliko god to izgledalo trivijalno, iz tog njegovog problema proizilaze najsmešnije scene - objašnjava Aleksandar Dimitrijević koji igra Čedu.

Zinaida Dedakin i Nikola Trišić, Foto Igor Loss

U "Popadiji" ćemo videti i gastarbajtera Caju (Radomir Nikolić), domaćicu Cecu, majku četvoro dece (Suzana Lukić), dvojicu vladika koje će igrati Gordan Kičić i Vojin Ćetković, popa Gavrila (Denis Murić), dok Danica Maksimović tumači Nensi, majku glavne junakinje Dese.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)