PUTOVANJE KROZ VREME I TAJNE: Počelo snimanje druge sezone serije "Beležnica profesora Miškovića"

J. BANjANIN

07. 05. 2022. u 09:51

SERIJA "Beležnica profesora Miškovića" među prvima je na domaće male ekrane donela misteriju, fantaziju i detektivski triler ukorenjen u naše tlo.

ПУТОВАЊЕ КРОЗ ВРЕМЕ И ТАЈНЕ: Почело снимање друге сезоне серије Бележница професора Мишковића

Momčilo Otašević, Foto IMDb

Privlačna televizijska saga sa elementima paranormalnog i vanzemaljskog, koja je opisivana i kao srpski "Dosije Iks" ili "Tvin Piks", donela je publici mnoštvo zagonetki. Jedna od najvažnijih nagoveštena je u poslednjoj, dvanaestoj epizodi. Kako "TV Novosti" saznaju, snimanje druge sezone "Beležnice profesora Miškovića" počelo je ove nedelje.

- Snimamo novih 12 epizoda, i planiramo da snimanje završimo krajem jula, a postprodukciju serije do kraja oktobra. Scenario je ovog puta pisao samo Kosta Peševski, a reditelj je ponovo Miroslav Lekić. Snimaćemo na Rtnju, u Viminacijumu, Titelu, Kladovu, Užicu i Beogradu. Pretpostavljam da će tokom jeseni ili krajem godine nova sezona biti premijerno emitovana na Superstar TV - otkriva za "TV Novosti" Zoran Janković, osnivač "Košutnjak filma", koji je uz "Telekom Srbiju" zadužen za produkciju.

Milena Radulović, Foto IMDb

Radnja serije zasnovana je na istoimenom romanu Ratka Dmitrovića, a producent Janković ističe da junaci sada u beležnici nalaze nove priče.

- Osnova radnje se i u nastavku odvija u 2000. godini, ali nas flešbekovi vraćaju u različite epohe. Nove epizode obrađuju period od 441. do 2003. godine, pa ćemo još više putovati kroz vreme. U glumačkoj podeli opet se pojavljuju Momčilo Otašević, Svetozar Cvetković, Danica Radulović, Milena Radulović, Miloš Samolov, Aleksandar Srećković, Anica Dobra, Isidora Janković, Tijana Čurović, Irfan Mensur i ostali. Imamo i nove likove u seriji, kao što su Nikola Tesla i Atila Hunski. Naš slavni naučnik, koji je živeo u Njujorku, pojaviće se u periodu pre Drugog svetskog rata, kada je imao više od 80 godina i tada će ga tumačiti Dubravko Jovanović. Videćemo Teslin lik i u mladosti, koji će dočarati Milivoje Obradović. Drugog slavnog istorijskog junaka, vladara Atilu Hunskog igraće Slobodan Stefanović. Glumačkoj ekipi pridružiće se i Kalina Kovačević, Predrag Bjelac i Mina Sovtić - ističe Zoran Janković.

Reditelj Miroslav Lekić za "TV Novosti" naglašava da se dve sezone razlikuju upravo po uvođenju istorijskih ličnosti.

- Videćemo i Dušana Popova, našeg čuvenog obaveštajca. On je bio tajni agent MI6 i poslužio je piscu Janu Flemingu kao uzor za Džejmsa Bonda. Istorijske likove uvodimo, naravno, na osnovu onoga čime su se u životu zaista bavili, ali ne prema dokumentovanim istorijskim činjenicama, nego kao deo naše imaginarne priče - objašnjava Lekić i dodaje kuda će nas u nastavku odvesti istraživanje tajni iz beležnice.

Tijana Čurović i Nebojša Kundačina, Foto Košutnjak film

- Ovog puta smo za glavnu lokaciju izabrali Rtanj, sa svim zanimljivostima, čudnostima i misterijama koje se oko njega javljaju, i tu pletemo glavnu priču nastavka "Beležnice".

Tematski ostajemo u istom žanru i bavimo se natprirodnim pojavama, ali i privatnim odnosima naših junaka koje proživljavaju tokom raznih događanja. I ova sezona prati pokušaje junaka serije da reše misteriozne pojave koje u sebi nose mnogo ozbiljnije klice i odgovore na pitanja o elementarnim stvarima našeg postojanja.

Priča počinje kada Boško Stevanović (Momčilo Otašević), novinar beogradskog lista "Argument", od Jelisavete Mišković (Anica Dobra) dobije mali crni notes. U njemu su zabeležene naučno neobjašnjive pojave koje je etnolog profesor Arsenije Mišković brižljivo prikupljao i krio od onih koji su po svaku cenu želeli da ih se dokopaju.

Novinar Boško, rešen da ih odgonetne, zajedno sa najboljim prijateljem Milenkom (Miloš Samolov) i devojkom Jelenom (Milena Radulović) pokreće lavinu čudnih događaja i dospeva u životnu opasnost.

Svetozar Cvetković i Aleksandar Srećković Kubura, Foto Košutnjak

- Boško je u prvoj sezoni do jednog trenutka imao olakšavajuću okolnost, jer nije bio svestan ni vrednosti beležnice koja je bila u njegovom posedu, a ni opasnosti koju beležnica nosi po vlasnika. Naravno da mu je sada teže zato što je potpuno svestan onoga što beležnica sama po sebi znači, a i lično se uverio u neke stvari prema kojima je imao skepsu i prema kojima se u startu odnosio ironično. Onog trenutka kada je beležnica stigla u njegove ruke, Boško je krenuo na dugo putovanje u kome iznova otkriva nove tajne.

U ovoj sezoni će na tom putovanju proširiti vidike još šire i dalje u odnosu na samu beležnicu. Saznaće još nešto što će radikalno uticati na njegov život. U prvoj sezoni nisu do kraja bile otkrivene neke slike iz prošlosti, odnosno sve veze porodica Stevanović i Mišković - ističe Miroslav Lekić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)