NOVINAR OSKAR STUPA NA SCENU: "Novosti" na snimanju treće sezone serije "Dug moru" na Rosama

JELENA BANjANIN

11. 05. 2022. u 11:23

PREMA legendi, koja stvarno postoji u Boki kotorskoj, svake godine sedmoro ljudi završi u zalivu, kako bi se vratio dug moru.

НОВИНАР ОСКАР СТУПА НА СЦЕНУ: Новости на снимању треће сезоне серије Дуг мору на Росама

Leon Lučev, Foto Telekom Srbija

Da bi se odužili gledaocima, članovi ekipe serije "Dug moru", otišli su Crnu Goru da na živopisnim Rosama, nastave snimanje treće sezone, gde su ugostili odabrane novinare.

Prvi kadrovi zabeleženi su krajem aprila u Beogradu, a tokom leta i početkom jeseni, biće i na obali Jadrana. Treći ciklus, u produkciji "Telekoma Srbije" i Monte Royal Pictures, imaće čak 16 novih epizoda, koje ćemo gledati na kanalu Superstar TV. Ovog puta, scenario potpisuje Marijana Čulić Vićentić, a režiju, glumac Leon Lučev i Milica Filipovski.

- Leon je dobro upoznao likove, igrajući u prethodne dve sezone. Kada je izneo predlog i rediteljsko viđenje, bili smo iznenađeni i rekli da je zanimljivo. Milica je, s druge strane, mlada i nagrađivana rediteljka. Potpuno osveženje i uživanje je raditi sa rediteljima tako različitih senzibiliteta - kaže glumica i producent Bojana Maljević.

Aleksandar Radenković, Foto Monte Royal pictures

Prema njenim rečima, serija će prvi put imati "flešbekove" i vraćanje u epohu - Drugi svetski rat i devedesete godine prošlog veka.

- Druga sezona se završava sa tri smrti, pa smo i krenuli od toga da li nas to obavezuje.

Pošto ovo nije kriminalistička serija, već krimi-elementi postoje samo u funkciji drame, rešili smo da se pričom pozabavi istraživački novinar, koji sa naših prostora i ima dovoljno lične motivacije da traga - dodaje Maljević.

Dragan Mićanović i Dubravka Drakić, Foto Telekom Srbija

Ovaj važan lik, po imenu Oskar, dolazi iz Berlina kako bi rasvetlio okolnosti smrti prijatelja iz detinjstva Jaka Grosmana (Sebastijan Kavaca). Oskara igra Aleksandar Radenković, glumac našeg porekla, koji ima vrlo uspešnu karijeru u Nemačkoj.

Nove epizode obeležiće i tri "negativke": Dubravka Drakić u novom liku Jovane, Ćaletove ćerke, Ana Maljević kao Jelena, koja je služila zatvorsku kaznu umesto Svetlane (Bojana Maljević) i Jelena Graovac, kao naučnica Jasmina čiji postupci će uticati na sve junake. Ponovo ćemo "sresti" Olgu (Ana Lečić), Rnja (Vule Marković), Perišu (Dragan Mićanović), Kapetana (Srđan Grahovac), Anđu (Vesna Trivalić)... Uzbudljive priče meštana poluostrva Luštica i dalje će imati lokalni šmek i mistične elemente, koje će na male ekrane doneti još jedan novi lik - najstariju štrigu (lokalno mitsko biće), koju igra Seka Sablić.

Vesna Trivalić, Foto Monte Royal pictures

Generalni direktor "Telekom Srbija", otkrio je da su, sa najbržom rastućom platformom "Dizni plus", napravili aranžman za "Dug moru", kao i za seriju "Državni službenik", koje će se prikazivati u Indiji.

- Tako će se naše serije naći u društvu "Ratova zvezda" i "Marvela" - istakao je Lučić.

Milica Filipovski, Foto Telekom Srbija

POVRATAK U SRBIJU POSLE 17 GODINA

NA setu serije "Dug moru" Vesna Trivalić otkrila je da se u julu, posle 17 godina koje je provela u Dubaiju, vraća da živi u Srbiji.

- Trebalo bi da nas posmatrate kao familiju, čiji članovi dugo žive daleko jedni od drugih, a od 2018. se sreću i provode vreme zajedno, kao kolege i kao ljudi. Lepo mi je, ispunjava me, srećna sam, smejem se, plačem kad treba u sceni, ali ovako ne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju