OD SPAJDERMENA DO "DEVOJKE NA LOŠEM GLASU": Nedelja popularnih tinejdžerskih filmova na kanalu Foks muviz

V. N.

11. 06. 2022. u 14:23

JUN na kanalu Foks Muviz protiče u znaku popularnih tinejdžerskih filmova.

ОД СПАЈДЕРМЕНА ДО ДЕВОЈКЕ НА ЛОШЕМ ГЛАСУ: Недеља популарних тинејџерских филмова на каналу Фокс мувиз

"Spajdermen", Foto Promo

Od 15. do 19. juna večernji termini biće rezervisani za mladalačke klasike, a od srede do nedelje smenjivaće se akcioni blokbasteri, romantične komedije i melodrame. Za svakoga po nešto. Tako su sreda, četvrtak i petak na kanalu Foks Muviz rezervisani za "Spajdermen" trilogiju.

Kako je i red, "Spajdermen" sagu počinjemo od prvog dela u kom ćemo videti kako je Piter Parker postao naš ljubazni komšija u crveno-plavom kostimu. U nastavku, Spajdermen upoznaje nezgodnog zlikovca, dr Otoa Oktavijusa, dok će se u trećem popularni super-junak sukobiti sa samim sobom i svojom mračnom stranom. Ovo je i poslednji nastavak "Spajdermena" u kom smo u glavnoj roli gledali Tobija Megvajera.

"Elizabettaun", Foto Promo

Nedelju tinejdž filmova nastavljamo filmom "Devojka na lošem glasu" koji gledamo u subotu, 18. juna, od 18.05. Oskarovka Ema Stoun, u roli srednjoškolke Oliv postaje žrtva školskog trača koji je sama pokrenula. Sve počinje kada je najbolja drugarica Rijanon pozove na vikend s njenom porodicom. Oliv je slaže da će izaći na sastanak sa studentom sa fakulteta. Naravno, izlazak i student su izmišljeni. Situacija kulminira kada Oliv u školskom ve-ce-u ispriča Rijanon kako je sa svojim imaginarnim partnerom tog vikenda izgubila nevinost. To, naravno, čuje devojka koja je prisluškivala njihov razgovor. Ona širi trač, a Oliv zahvaljujući tome dospeva na "loš glas". Uskoro joj ostali đaci plaćaju kako bi sa njom izgubili nevinost, a Oliv je, uprkos tome što joj status promiskuitetne devojke pomalo godi, prinuđena da stane na put daljim komplikacijama.

"Devojka na lošem glasu", Foto Promo

Iste večeri, ali dva sata kasnije, od 20.00 na istom kanalu, očekuje nas kultni film "Zaljubljeni Šekspir" sa Džozefom Fajnsom i Gvinet Paltrou u glavnim rolama. Leto je 1593, a mlada zvezda londonske pozorišne scene u usponu, Vil Šekspir, suočava se sa najvećom kaznom za svakog umetnika - kreativnom blokadom. Ono što mu je potrebno jeste muza. I baš tada zaljubljuje se u ženu koja ga uvlači u dramatičnu avanturu. Lejdi Viola, očajna da postane glumica u vreme kada je ženama bila zabranjena takva izopačenost, maskira se u muškarca koji dolazi na audiciju za Vilov komad. Ali maska spada i njihova strast se rasplamsava. Viola postaje njegova prava Julija, a on kao Romeo otkriva svoj razlog za postojanje. Međutim, avaj, lejdi Viola mora da se uda za nepodnošljivog lorda Veseksa.

"Zaljubljeni Šekspir", Foto Promo

"Zaljubljeni Šekspir" je osvojio čak sedam Oskara, uključujući tu i one za najbolji film, najbolju žensku ulogu (za Gvinet Paltrou) i najbolju sporednu žensku ulogu (za Džudi Denč).

Nedelju tinejdž filmova na kanalu Foks Muviz završavamo 19. juna, romantičnom komedijom "Elizabettaun" iz 2005, koju gledamo od 20.00. Nakon što je proizvođač cipela za kog radi, njegovom greškom izgubio stotine miliona dolara, Dru Bejlor (Orlando Blum), nekadašnja velika dizajnerska nada, završava na ulici. Istog trena ostavlja ga i devojka Elen (Džesika Bil). Deprimiran i očajan, Dru razmišlja i o samoubistvu, ali pronalazi novu svrhu u životu kada sazna kako je njegov upravo preminuli otac Mič baš njega odredio da se pobrine za izvršenje njegovih poslednjih želja. Na putu kući u maleni grad Elizabettaun, Dru upoznaje neobičnu i duhovitu stjuardesu Kler Kolburn (Kirsten Danst), u koju se zaljubljuje...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati