ŠEST DANA PRE POČETKA RATA: U Perastu nastavljeno snimanje filma i mini-serije "Zaliv"

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

01. 04. 2022. u 18:41

SNIMANjE druge faze filma i četvorodelne serije "Zaliv", reditelja Draška Đurovića, počelo je juče u bajkovitom pejzažu Perasta, a trajaće 12 dana. Prvi deo ove melodrame, čija radnja prati šest dana uoči početka Prvog svetskog rata, završena je u Reževićima i Petrovcu u septembru prošle godine.

ШЕСТ ДАНА ПРЕ ПОЧЕТКА РАТА: У Перасту настављено снимање филма и мини-серије Залив

Draško Đurović, Isidora Građanin i Jelena Nenezić Rakočević / Foto: Promo/FCCG

- Glavnu žensku ulogu igra mlada glumačka zvezda u usponu Isidora Građanin, sa kojom smo prošle godine već snimili neke scene, kao i sa filmskom divom Marizom Berenson ("Kabare", "Smrt u Veneciji", "Beri Lindon"). Glavnu mušku rolu tumači glumac Muhamed Hadžović (Sale iz "Močvare 2") - otkriva, za "Novosti", Draško Đurović koji, zajedno sa Goranom Kocićem, potpisuje i scenario ovog ostvarenja u produkciji Montenegro Max filma, producenta Karla Kalezića. - Holivudska zvezda Majkl Medsen, koji je nedavno, nažalost, izgubio sina, neće moći sada da dođe, pa ćemo internacionalni kasting pomeriti za septembar, kada ćemo i dovršiti snimanje, koje će trajati 15 dana. Osim Perasta, snimaćemo i u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, a premijera se očekuje u maju 2023. godine.

Isidora Građanin (Saška u "Junacima našeg doba", tužiteljka Tanja u "Ubicama mog oca", ruska grofica Katarina u "Crvenom mesecu"), koju trenutno gledamo kao Mariju, tajnog agenta u bioskopskom hitu "Ključ", za "Novosti" kaže da se raduje snimanju ove istorijske priče.

- Film "Zaliv" je prepun emocija, nostalgije, neostvarene ljubavi, a radnja se dešava u prelepom ambijentu Perasta i Kotora, koji se sprema da, kao i ostatak regiona, uoči Prvog svetskog rata bukne kao tempirana bomba. Igram Lizu, otmenu ženu iz visokog društva, koja je pre 20 godina pobegla iz Perasta u London, a sada se tu vraća sa mužem, Englezom - kaže lepa glumica.

Koproducenti "Zaliva" su "Oktobar film" iz Beograda i Relative Pictures iz Sarajeva. Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Radio-televizije Crne Gore. Direktor fotografije je Radan Popović, kostimografkinja Seka Martinović, a maskeri Dragana Injac i Dragoljub Jeremić.

MILICA MILŠA IGRA GROFICU

REDITELj Draško Đurović otkrio nam je imena dela glumačke ekipe filma i serije "Zaliv":

- To su Adnan Hasković, bosanski glumac sa inostranom karijerom, Sanja Vejnović, hrvatska glumica ("Varljivo leto", "Banović Strahinja"), kao i crnogorski glumci Sanja Popović, Jelena Nenezić Rakočević, Danile Babović, Danilo Čelebić, zatim mala glumica Ksenija Rađenović. Srpska glumica Milica Milša tumači lik italijanske grofice, kockarke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao