POČEO FESTIVAL PROFESIONALNIH POZORIŠTA: Legendarna glumica Mira Banjac na otvaranju

B. G.

05. 04. 2022. u 10:02

FESTIVAL profesionalnih pozorišta Vojvodine (71. po redu), otvorila je glumica Mira Banjac, u velikoj sali Narodnog pozorišta Toša Jovanović u Zrenjaninu, a prisustvovala je i otvaranju izložbe Lica Mire Banjac u Savremenoj galeriji.

ПОЧЕО ФЕСТИВАЛ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА: Легендарна глумица Мира Бањац на отварању

Foto: Grad Zrenjanin

- Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti ponovo u Zrenjaninu, gde sam na festivalu vojvođanskih pozorišta primila prvo značajnije priznanje u karijeri i to od jednog od najznačajnijih Zrenjaninaca, Todora Manojlovića - naglasila je Mira Banjac.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac, pozdravljajući sve goste festivala, istakao je činjenicu da pozorište Toša Jovanović 25. put organizuje ovaj najstariji pozorišni festival u regionu.

- Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine je od svojih prvih godina do danas, jedino u Zrenjaninu bio organizovan više od tri godine zaredom -  dodao je Dejan Karlečik, vd direktor zrenjaninskog pozorišta, ističući energiju i spremnost pozorišta da bude domaćin, želju publike za dobrim predstavama i rešenost grada Zrenjanina,  da unapredi kulturnu ponudu i postane centar pozorišnog života svakog aprila.

Prve festivalske večeri izvedena je drama na mađarskom Živi pesak, subotičkog pozorišta, a selektor dr Vlatko Ilić, profesor FDU u Beogradu, odabrao je devet predstava, među kojima.su i tri dečija komada. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, održava se pod sloganom Sve pozorišne mašine - priče, slike, afekti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!