OKRŠAJ MODNIH TITANA: U pripremi serija o Koko Šanel i Kristijanu Dioru

Jl. B.

07. 03. 2022. u 11:26

POSLE Drugog svetskog rata, modna i reklamna industrija ušle su u najdinamičnije razdoblje.

ОКРШАЈ МОДНИХ ТИТАНА: У припреми серија о Коко Шанел и Кристијану Диору

Kristijan Dior, Foto Profimedia

U Parizu, 1947. godine, nekoliko dizajnera je ostvarilo zapažene uspehe u svetu mode, ali dve osobe zaslužne su za modnu revoluciju. Reč je, naravno, o Koko Šanel i Kristijanu Dioru, čije će izvanredne životne i modne priče biti pretočene u televizijsku seriju "Novi izgled" (The New Look). Novu dramu naručio je striming servis Apple TV +, a snimanje bi trebalo da počne na proleće, u francuskoj prestonici. Reditelj, scenarista i izvršni producent serije je Tod A. Kesler, iza koga su hvaljeni projekti "Porodica Soprano", "Krvne linije" i "Opasne igre".

Koko Šanel, Foto Profimedia

Novo televizijsko ostvarenje odvešće nas na putovanje kroz izuzetne godine francuske modne istorije. Priča inspirisana istinitim događajima počinje u vreme nacističke okupacije Pariza. Mladi Dior posle ratnih razaranja pokušava da vrati duh i život u svet svojim revolucionarnim kreacijama. Modni dizajner rođen u Normandiji predstavlja prvu kolekciju koju krase ženstvene siluete i elegantni detalji. Posle godina represije, dubokih ekonomskih i društvenih poteškoća, kao i ograničavajućeg kroja vojnih i civilnih uniformi, on slavi preporod novim izgledom i perspektivom.

Ben Mendelson, Foto IMDb

Istovremeno, modna kraljica Koko Šanel osmišljava kostime koji radikalno menjaju tokove ženske mode tog vremena. U istoriju ulaze haljine od tvida, legendarni model torbe 2.55, široke bluze, mornarske majice i, sada već čuvena, mala crna haljina. Ipak, Šanel polako silazi s trona na koji će vrtoglavim uspehom dospeti Dior.

Glavne uloge poverene su Benu Mendelsonu, poznatom najširoj publici po Netfliksovoj seriji "Krvna linija" i Žilijet Binoš, koja je, između ostalog, dobila Oskara za ulogu u filmu "Engleski pacijent". U priču o okršaju modnih titana biće uključena i druga velika modna imena, kao što su Balmen, Balensijaga, Iber de Živanši, Iv Sen Loran, Pjer Karden.

Žilijet Binoš, Foto Profimedia


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)