CRTEŽI ANE STOJKOVIĆ U NOVOBEOGRADSKOJ BLOK GALERIJI: "Pre upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo"

M.A.K.

02. 03. 2022. u 20:12

IZLOŽBA crteža pod nazivom "Pre upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo" Ane Stojković biće otvorena u novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221), u petak 4. marta u 19 časova.

ЦРТЕЖИ АНЕ СТОЈКОВИЋ У НОВОБЕОГРАДСКОЈ БЛОК ГАЛЕРИЈИ: Пре употребе пажљиво прочитајте упутство

Foto promo Blok galerija

Rođena u Beogradu 1993. umetnica koja je trenutno na master studijama na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Dobrice Bisenića, do sada je ostvarila jednu samostalnu izložbu"Zbrda- zdola" sa Tamarom Krstić i Anjom Čelebić, pre tri godine u umetničkoj galeriji "Polet" u Beogradu, a učestvovala je i na više kolektivnih projekata i izlaganja.

- Tema kojom se trenutno bavim - upotreba pilula u savremenim okolnostima - je nastala kao reakcija na izgrađenu, nametnutu potrebu za njima - objašnjava autorka. - Radovi nastaju kao upozorenje na probleme koje može da izazove oslanjanje isključivo na ovakvu vrstu "rešenja"... Pilule na crtežima imaju sugestivni karakter, izranjaju iz mase koja bi mogla biti inetaknuti pejzaž. Dok zapravo grade atmosferičan prikaz duševnog ili psihičkog stanja, one deluju iz dubine radova, kao nesvesna poruka. Postupkom crtanja (brisanjem I odsustvom boje) sugerišem stanje anksioznosti i neizvesnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RASKID PREKO TELEFONA: Bivši dečko Ane Ivanović nije podneo što ga je ostavila