HILJADE LJUDSKIH PRIČA ZA DVADESET GODINA: Specijalno jubilarno izdanje "Kvadrature kruga"

M. J. M.

12. 02. 2022. u 09:49

JEDNA od najpopularnijih emisija Javnog servisa Srbije, "Kvadratura kruga", ovog meseca, obeležava jubilej vredan divljenja - dvadeset godina od početka emitovanja na Prvom programu Radio-televizije Srbije (18.25).

ХИЉАДЕ ЉУДСКИХ ПРИЧА ЗА ДВАДЕСЕТ ГОДИНА: Специјално јубиларно издање Квадратуре круга

Branko Stanković, Foto Gordan Jović

Urednik Branko Stanković, dobitnik je više od 60 priznanja, među kojima je i, za njega posebno značajna, Nagrada za životno delo, od Udruženja novinara Srbije i Crne Gore. U protekle dve decenije, Stanković je snimio oko hiljadu emisija, u kojima je ispričao gotovo dve hiljade priča. Mnogi od vas, najviše pamte priče o deci kojoj je život uskratio mnogo toga, pre svega, detinjstvo kakvo ima većina mališana u našoj zemlji.

Svetozar Dikić sa sinom, Foto RTS

U proteklih 20 godina, "Kvadratura kruga", često je budila uspavane savesti, zamrle nade i dobro u ljudima. Uz pomoć plemenitih ljudi, promenjeni su životi većini te dece. Neki od njih danas su odrasli ljudi, roditelji dece kojoj pokušavaju da obezbede lepše detinjstvo, nego što su oni imali. Zato ćemo ove subote, u specijalnom, jubilarnom izdanju emisije, videti priču o Miliji Jeliću iz sela Radobić kod Mionice, koji danas podiže dve devojčice. Televizijska ekipa posetila je i njegovu sestru Milicu koja je, takođe, postala majka. Obišli su i Svetozara Dikića iz sela Tirince sa Kosova, koji odgaja sina i uskoro očekuje drugu bebu.

Milija Jelić sa ćerkama, Foto RTS

SEĆANjE NA JUNAKE 19. FEBRUARA

BRANKO Stanković nam je otkrio da ćemo iduće subote, 19. februara, povodom jubileja, gledati još jednu, specijalnu emisiju.

- Podsetićemo gledaoce na kratku istoriju Srba, tako što ćemo prikazati sve što smo u proteklih 20 godina obradili, od značajnih istorijskih događaja, od Nemanjića, preko cara Dušana, Karađorđa i Stevana Sinđelića, kao i junaka Prvog svetskog rata, od Milunke Savić do Momčila Gavrića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)