IZMEĐU LJUBAVI I ZAVISTI: Nastavak drame "Moja genijalna prijateljica" stiže 7. februara na HBO GO

Jl. B.

05. 02. 2022. u 13:42

U ITALIJANSKOM prezimenu Ferante krije se reč ferro, gvožđe, pa nije neobično što radovi tajnovite Elene Ferante imaju magnetsku privlačnost.

ИЗМЕЂУ ЉУБАВИ И ЗАВИСТИ: Наставак драме Моја генијална пријатељица стиже  7. фебруара на ХБО ГО

Gaja Đirače i Margerita Macuko, Foto HBO

Tako je i sa serijom "Moja genijalna prijateljica", pisanom po motivima najpoznatijih dela italijanske autorke, koju ćemo od 7. februara prtiti na HBO GO. Ponedeljkom će u ponudu jedne od najvećih striming platformi stizati po dve nove epizode o nerazdvojnim drugaricama Eleni Greko i Rafaeli Lili Čerulo.

Reditelj novih osam epizoda je Danijele Luketi, a autor i reditelj prve dve sezone Saverio Kostanco objasnio je da su nove epizode inspirisane filmovima iz sedamdesetih, pogotovo Novim Holivudom. Treći ciklus "Moje genijalne prijateljice" zasnovan je na trećem tomu Napuljske tetralogije Feranteove. Autorka, koja već skoro tri decenije krije identitet, delo "Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju" objavila je 2014. godine.

Pošto je serija dosad verno pratila četvoroknjižje, očekuje nas "skok" u Italiju od pre pola veka. Elena i Lila sada su odrasle, životi im nikada nisu bili različitiji, a njihovo prijateljstvo i dalje oscilira između neizmerne ljubavi i zavisti. Elena je otišla iz bede Napulja i preselila se u Firencu, a Lila sad živi nadomak rodnog grada u malom stanu. Polako, ali sigurno, Elena se penje ka visokom društvu. Diplomirala na institutu u Pizi, napisala je prvu knjigu, postaje poznata u akademskim krugovima i zabavlja se sa dečkom iz važne porodice. I pored svih uspeha i dalje je nesigurna u sebe.

Lila, pak, posle konačnog razlaza sa bivšim mužem Stefanom počinje zajednički život sa prijateljem iz detinjstva Enzom i svojim sinom Rinučom. Radi fizički težak posao u fabrici salame i jedva preživljava, ali nikad nije bila srećnija jer je napokon slobodna.

U novoj sezoni Lila će morati da se suoči sa maltretiranjem u fabrici u kojoj radi, dok će Elena uživati u predstojećem venčanju i uspehu svog prvog romana. Sudbine će im se ipak preokrenuti - Lila će se izboriti za bolji posao i naći novog životnog partnera, dok će Elenin život poremetiti susret sa Lilinom starom ljubavlju, Ninom.

Elenu i Lilu i u nastavku glume Margerita Macuko i Gaja Đirače, a u ekipi su i Frančesko Serpiko kao Nino i Đovani Buzeli kao Enzo. Ljubitelje serije obradovaće i to što se očekuje i adaptacija poslednjeg dela tetralogije, "Priča o izgubljenoj devojčici".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)