POPLAVLJENI UM: Psihološki triler Jovana Ristića o uticaju teorija zavere na običnog čoveka

D.B.M.

27. 01. 2022. u 14:42

PRVI roman talentovanog pripovedača Jovana Ristića "Poplavljeni um" je uzbudljiv psihološki triler o uticaju teorija zavere na običnog čoveka preplavljenog informacijama i sumnjama, i predstavlja novi glas u srpskoj žanrovskoj prozi.

ПОПЛАВЉЕНИ УМ: Психолошки трилер Јована Ристића о утицају теорија завере на обичног човека

Laguna


U vreme katastrofalnih poplava u Srbiji maja 2014, suočeni sa tragedijom i manjkom zvaničnih informacija, svi traže njihov uzrok na internetu i društvenim mrežama. Reagujući na urgentni poziv sa jedne Fejsbuk stranice, četvoro Beograđana kreće da potvrdi postojanje HAARP-a, navodnog klimatskog oružja kojim Amerikanci i NATO razaraju Srbiju. Međutim, ovaj amatersko-rekreativni poduhvat, prevashodno motivisan bekstvom od sive svakodnevice, preobratiće se u dramu pod uticajem pridruženih učesnika i tinjajućih problema iz prošlosti samih protagonista.
Ristić je pravnik, dugogodišnji novinar, pisac i prevodilac. Suosnivač je putujućeg Festivala srpskog filma fantastike, prve svetkovine žanrovskog filma u Srbiji. Autor je istoriografskih knjiga o filmu, a priče, pripovetke i pesme koje su objavljivane u raznim publikacijama i antologijama sakupio je u zbirci "Godine u magli". Njegov "Poplavljeni um" je objavila "Laguna".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili