JUBILEJ PREDSTAVE "OVAJ ĆE BITI DRUGAČIJI": Pedeseto izvođenje na sceni Ateljea 212

V.V.S.

21. 01. 2022. u 14:37

PREDSTAVA "Ovaj će biti drugačiji" Staše Bajac (u režiji Đurđe Tešić) imaće jubilarno, pedeseto izvođenje, 23.januara na sceni Ateljea 212. Reč je o još jednoj praizvedbi domaćeg savremenog dramskog teksta na repertoaru kuće.

ЈУБИЛЕЈ ПРЕДСТАВЕ ОВАЈ ЋЕ БИТИ ДРУГАЧИЈИ: Педесето извођење на сцени Атељеа 212

foto:Promo

Inače, "Ovaj će biti drugačiji" je pobednička drama petog Hartefaktovog regionalnog konkursa za najbolji angažovani celovečernji dramski tekst 2017. godine. Ova, "postdramska bajka" suočava dnevne snove mladih žena sa istinom noćne more. U svetu spektakla, prihvaćenih modela potrošnje i poželjnog ponašanja, maštanje o idealnom muškarcu sudara se sa mačizmom, mizoginijom, vulgarnim seksom i nasiljem. Posledice su gubitak iluzija i nasilje koje mlada žena čini kao odgovor na nasilje koje trpi. Ironični, povremeno cinično duhoviti, pogled na snove koji imaju probleme - navodi se u obrazloženju žirija konkursa.

Mirelu, Ivanu i Jovanu, tri junakinje ove drame, igraju Tamara Dragičević Sofija Juričan, Ana Mandić i Milica Janevski.Dramaturškinja je Jelena Mijović, kostimografkinja Maja Mirković, scenograf Siniša Ilić, kompozitor Vladimir Pejković,a koreografkinja Maja Kalafatić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U RASKOŠNOM ZELENILU ILI NA BELOM PESKU: Ako izaberete hotel Lujo, ne morate da birate, tu su i plaža sa belim peskom i prelepa šuma