Odgovor na tekst "NAPAD NA FCS ZBOG GORANA MARKOVIĆA: U opozicionim medijima se vodi kampanja, glavni su Dragojević i Golubović"

Novosti online

15. 12. 2021. u 08:00

Odgovor objavljujemo u celosti bez izmena.

Одговор на текст НАПАД НА ФЦС ЗБОГ ГОРАНА МАРКОВИЋА: У опозиционим медијима се води кампања, главни су Драгојевић и Голубовић

Foto: I.Mitić

U mediju Novosti koji se distribuira putem internet stranice www.novosti.rs, u okviru teksta "NAPAD NA FCS ZBOG GORANA MARKOVIĆA: U opozicionim medijima se vodi kampanja, glavni su Dragojević i Golubović" objavljene su sledeće neistinite i netačne informacije:

"Srđan Dragojević i Srdan Golubović su u koordinaciji sa medijima bliskim Draganu Đilasu krenuli u napad na Filmski centar Srbije, jer Goran Marković, vođa opozicije, nije dobio novac.

U zajedničku kampanju krenuli su Srđan Dragojević, koji je dobio pare za dva filma, i Srdan Golubović, koji je uzeo pare za šest filmova, od kojih nijedan nije završen. Iako je rečeno da će konkurs biti ponovljen oni su, kao i obično, proglasili cenzuru i krenuli u napad na državu.

U kampanji najviše je vređana Jelena Trivan koju je Goran Marković nazvao "moralnom nakazom", a članovima upravnog odbora koji već četiri godine bez naknade rade svoj posao uterivan je strah.

Izgleda da je njihov problem sa Filmskim centrom Srbije taj što žele da se dokopaju državnih para i da njima gospodare kao što su do sada i da zabrane snimanje srpskih nacionalnih filmova.

Prestrašeni njihovim medijskim napadima, ljudi u upravnom odboru Filmskog centra Srbije masovno podnose ostavku."

U vezi sa tim dajemo sledeći odgovor:

Reditelj Srdan Golubović nema nijedan nezavršen film, a kamoli 6 filmova, kako se u tekstu netačno navodi. Reditelj Srdan Golubović je svoje filmove delimično i to manjinski finansirao koristeći državne podsticaje i sve takve filmove je završio. Reditelj Srdan Golubović nikada nije imao nameru, niti preduzeo bilo kaku aktivnost kako bi se dokopao državnih para, kako se u tekstu navodi, niti je Srdan Golubović ikada govorio išta protiv snimanja srpskih nacionalnih filmova.

Nije tačno da je reditelj Srdan Golubović ikada krenuo u bilo kakav napad na Filmski centar Srbije, državu, državne organe, i slično. Takođe, dobođenje reditelja Srdana Golubovića u vezi sa uretivanjem straha članovima Upravnog odbora FCS, ne samo da je iznošenje neistina, već i kontekst u koji je uključen imenom i prezimenom duboko i grubo vređa njegov čast i ugled.

Osporavamo bilo kakvo dovođenje u vezu reditelja Srdana Golubovića bilo kakvim napadima na Filmski centar Srbije u medijima bliskim Draganu Đilasu. Na osnovu iznetog jasno je da su svi epiteti koji se kroz sporni tekst dodeljuju Srdanu Goluboviću potpuno netačni i služe očigledno njegovoj diskreditaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna